Πολιτισμός

10/10/2011 - 14:17

Live παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης από το Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Αστυρακάκης με χαρά ανακοινώνουν ότι στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα μεταδοθούν ζωντανά 11 υψηλού επιπέδου λυρικές παραγωγές για τη σεζόν 2011-2012 από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε οθόνη με ανάλυση υψηλής ευκρίνειας.

Οι φίλοι της όπερας και της κλασικής μουσικής  της Λέσβου θα έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία της απευθείας παρακολούθησης των παραστάσεων του προγράμματος «The ΜΕΤ: live in HD» στο Δημοτικό μας Θέατρο, το οποίο έχει επιλεγεί μαζί με άλλους έξι πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας για την προβολή των παραστάσεων αυτών. Οι ίδιες παραγωγές θα μεταδοθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καβάλας OSCAR, το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και το Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ στη Βέροια.

Η σεζόν του πολυβραβευμένου προγράμματος The Met: Live in HD ξεκινάει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με τη νέα παραγωγή της ΜΕΤ «Anna Bolena» του Donizetti, και πρωταγωνίστρια την Anna Netrebko. Το έργο, με σκηνοθέτη τον David Mc Vicar και διευθυντή ορχήστρας τον Marco Armiliato, βασίζεται στις τελευταίες, τραγικές ημέρες της Άννας Μπολέϋν. Η Anna Netrebko θα αναμετρηθεί με έναν ρόλο που αποτελεί επίδειξη ερμηνείας και φωνής και που έχουν ενσαρκώσει οι μεγαλύτερες σοπράνο στην ιστορία της όπερας, όπως: η Τζόαν Σάδερλαντ, η Μοντσεράτ Καμπαλιέ, η Εντίτα Γκρουμπερόβα, η Ρενάτα Σκότο, η Μαριέλα Ντεβία και η Μαρία Κάλλας.

Η προπώληση εισιτηρίων για τη συγκεκριμένη παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει ενώ το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

•          Ντον Τζιοβάνι του Μότσαρτ στις 29 Οκτωβρίου 2011

•          Ζίγκφριντ του Βάγκνερ στις 5 Νοεμβρίου 2011 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Νοεμβρίου 2011)

•          Satyagraha του Φίλπ Γκλας στις 19 Νοεμβρίου 2011

•          Ροντελίντα του Χέντελ στις 3 Δεκεμβρίου 2011

•          Φάουστ του Γκουνό στις 10 Δεκεμβρίου 2011

•          Το Μαγεμένο Νησί (Enchanted Island- Παγκόσμια πρεμιέρα) στις 21 Ιανουαρίου     2012

•          Το Λυκόφως των Θεών (Gotterdammerung) του Βάγκνερ στις 11 Φεβρουαρίου 2012

•          Ερνάνι του Βέρντι στις 22 Μαρτίου 2012

•          Μανόν του Μασνέ στις 7 Απριλίου 2012 (ημερομηνία προβολής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 10 Απριλίου 2012)

•          Τραβιάτα του Βέρντι στις 20 Απριλίου 2012

--------------------------------------------  

Μοιράσου το άρθρο!