Πολιτισμός

31/03/2017 - 06:33

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου

Σε ένα κατάμεστο και τις δύο ημέρες ( 27 και 28 Μαρτίου) Δημοτικό Θέατρο στη Μυτιλήνη έγιναν οι εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου του 2017 που διοργάνωσε η  Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου "ΘΕΣΙΣ".

Πλήθος κόσμου - όπως και τα προηγούμενα χρόνια - προσήλθε στο Δημοτικό θέατρο και καταχειροκρότησε τις  έντεκα ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νησιού μας, τη μία παιδική θεατρική σκηνή και ένα επαγγελματία ηθοποιό που έδωσαν τον καλύτερο τους  εαυτό και παρουσίασαν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους τιμώντας έτσι την παγκόσμια ημέρα θεάτρου.

Διαφορετικά είδη θεάτρου, χρώματα και μυρουδιές, τραγούδια και χορευτικά, ντοπιολαλιές και φωνές μικρών παιδιών, μηνύματα και σάτιρα , κοστούμια και σκηνικά , δεκάδες ερασιτέχνες ηθοποιοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί σε μια συλλογική κατάθεση ψυχής έμπλεξαν ένα βουερό γιορταστικό γαϊτανάκι με θεατρικά δρώμενα που έκαναν το θεατρόφιλο κοινό της πόλης να γελάσει, να προβληματιστεί , να συγκινηθεί και να ζήσει την απαράμιλλη μέθεξη που μόνο το θέατρο μπορεί να προσφέρει.

Τώρα η γιορτή του θεάτρου θα συνεχιστεί στη λεσβιακή ύπαιθρο και οι εκδηλώσεις του διήμερου ή ένα μέρος από αυτές θα ταξιδέψουν στις θεατρικές σκηνές των χωριών του νησιού. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Απριλίου στην Πέτρα, την Κυριακή 2 Απριλίου στη Γέρα, το Σάββατο 8 Απριλίου στην Αγία Παρασκευή και την Κυριακή 9 Απριλίου στο Μόλυβο.

 

Μοιράσου το άρθρο!