Πολιτισμός

09/09/2023 - 17:41

"Με την ελπίδα τα Τσαμάκια από χώρος ντροπής να γίνουν χώρος Μυτιληνιάς περηφάνιας"

Εκδήλωση για τα 79 χρόνια από τη απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχή

Το «Κιρκινέτσι» τίμησε σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, την 79η επέτειο από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τους ναζί κατακτητές

 

Μέλη του συλλόγου των κατοίκων της Κουλμπάρας και του Κιοσκιού «το κιρκινέτσι» τίμησαν σήμερα Σαββάτο 9 Σεπτεμβρίου την 79η επέτειο από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Στο μνημείο των εκτελεσμένων πατριωτών, στα Τσαμάκια, ιστορικό τόπο μνήμης για τη Μυτιλήνη, μέλη του Συλλόγου αφού προηγουμένως φρόντισαν για τον καθαρισμό του χώρου συμμετείχαν σε μια λιτή τελετή που περιλάμβανε τρισάγιο στη μνήμη των αγωνιστών που έπεσαν την περίοδο 1941 – 1944 και κατάθεση στεφάνων.

«Τιμούμε την επέτειο, σημείωσε ο Στρατής Μπαλάσκας Πρόεδρος του Συλλόγου, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα η δημοτική αρχή της πόλης θα θυμάται την επέτειο και θα προστατεύσει το χώρο ιστορικής μνήμης όπως έχουν χαρακτηριστεί τα Τσαμάκια.  Που έχει μετατραπεί σε ένα εγκαταλελειμμένο χώρο ντροπής για τη σύγχρονη πόλη αντί να είναι χώρος Μυτιληνιάς περηφάνιας. Και ο οποίος πλέον με την ανοχή όλων των αρχών, χρησιμοποιείται σαν παρκινγκ αυτοκινήτων και δικύκλων, ανοιχτή χωματερή της πόλης». 

 

Μοιράσου το άρθρο!