Πολιτισμός

18/10/2020 - 08:08

Μοναδική εμπειρία για τα παιδιά της «Κυψέλης» στη Μυτιλήνη....«Γέφυρες» στον κόσμο του Χατζιδάκι

Οι «Γέφυρες Τέχνης» στην «Κυψέλη»

Στην «Κυψέλη» με τις «Γέφυρες Τέχνης» για τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, με σύνθημα «ο Πολιτισμός μας ενώνει».

 

Ρεσιτάλ βιολιού και βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας για τους μαθητές του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. «Κυψέλη», αφιερωμένο στα 95 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994),  πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Οκτωβρίου.

Οι «Γέφυρες Τέχνης» με την υπεύθυνη της οργάνωσης Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ και την συνιδρύτρια Μαρία Φραντζέσκα Ρόκκα Αρμπελάεθ M.Mus. βρέθηκαν στην «Κυψέλη» σε μια συνάντηση τέχνης και πολιτισμού.

Τηρώντας πάντα με συνέπεια και υπευθυνότητα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας λόγω COVID-19, η βραβευμένη Ελληνοκολομβιανή βιολονίστα ερμήνευσε πρόγραμμα που περιλάμβανε - μεταξύ άλλων, «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο», «Κεμάλ» και άλλες αγαπημένες μελωδίες του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. 

Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη του βιολιού. Οι ωφελούμενοι του ΔΚΗΦ ΑΜΕΑ ήρθαν για ακόμα μια φορά σ’ επαφή  με το όργανο, κρατώντας καθένας το βιολί του, δημιουργώντας με τα δοξάρια τις πρώτες τους νότες με μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Μια ακόμα εθελοντική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση, την προσβασιμότητα και την κοινωνική ένταξη, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η «Κυψέλη» φιλοξενεί για 5η φορά ανάλογες δραστηριότητες με  τις «Γέφυρες Τέχνης».

Θερμές ευχαριστίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο, τα μέλη, το Προσωπικό και τους ωφελούμενους της  «Κυψέλης», για τη συμμετοχή στο εργαστήριο και την εγκάρδια φιλοξενία.

Μοιράσου το άρθρο!