Πολιτισμός

14/05/2013 - 05:30

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας: εκδηλώσεις Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας: εκδηλώσεις Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

yle="text-align: justify;">
Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων- Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων / Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων 2013, με εκδηλώσεις στο Δίκτυο των μουσείων του.

Στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, με αφορμή την έκθεση «Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά» , το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του ΠΙΟΠ, και την ενθουσιώδη συμμετοχή μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Εργαστηρίου Μουσειολογίας, διοργανώνει εκπαιδευτικές ψυχαγωγικές δράσεις για σχολικές ομάδες και οικογένειες.

Στις 16 και 17 Μαΐου θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες δημοτικού, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με το χώρο των μουσείων, αξιοποιώντας το μέσο της γελοιογραφίας. Οι θέσεις των συμμετεχόντων σχολείων έχουν ήδη καταληφθεί.

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, θα διασκεδάσουν οι ενήλικες, με ζωντανή μουσική και χορό από το συγκρότημα Salia Balia και την ομάδα χορού Tango Lesvos.
Έναρξη εκδήλωσης: 21:00. Θα υπάρχει λεωφορείο για δωρεάν μεταφορά του κοινού. Αναχώρηση από Μυτιλήνη (έναντι S/M Bασιλόπουλου) στις 20:00. Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή στις 24:00. Tηλέφωνο για κράτηση θέσης: 6985-797372.

Το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου (11:00 – 15:00) το μουσείο θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους, για να περάσουν Μια μέρα στο μουσείο γεμάτη γέλιο και… γελοιογραφίες! Στους χώρους του μουσείου, θα στηθεί ένα πρωτότυπο μωσαϊκό παράλληλων δράσεων για όλες τις ηλικίες, το οποίο θα περιλαμβάνει: εργαστήρι γελοιογραφίας για οικογένειες, παντομίμα, αποτύπωση tableau vivant, παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης, παιχνίδι εξερεύνησης, κ.ά.
Θα υπάρχει λεωφορείο για δωρεάν μεταφορά του κοινού. Αναχώρηση από Μυτιλήνη (έναντι S/M Bασιλόπουλου) στις 10:00. Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή στις 15:15. Tηλέφωνο για κράτηση θέσης: 6985-797372.

Η συμμετοχή σε όλες τις εορταστικές δράσεις είναι δωρεάν.

Το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (www.piop.gr) είναι ελεύθερη.

Ιστότοπος έκθεσης: ct-green.aegean.gr/icr/
Facebook: http://www.facebook.com/EktheseoKosmosTonMouseionMiaChioumoristikeMatia

Πληροφορίες

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος
Τηλ: +30 22530 32300   Fax: 22530 32301
 

Μοιράσου το άρθρο!