Πολιτισμός

18/12/2015 - 08:09

Το “Μουσικό Κλειδί” ανοίγει τον δρόμο για τις γιορτές!

Δύο ανατέλλοντα αστέρια της διεθνούς κλασικής μουσικής σκηνής, εμφανίζονται αυτή την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 11.30π. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Η Δανάη και Κυβέλη Ντέρκεν, Ελληνογερμανίδες πιανίστες που ήδη διαγράφουν μεγάλη καριέρα στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών τους εξωτερικού, θα δώσουν ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπραμς και Σούμαν. Η συναυλία απευθύνεται σε παιδιά, νέους και τους συνοδούς τους και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Η συναυλία, που έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αποτελεί μία εισαγωγή σε σπουδαία έργα της κλασικής μουσικής και στόχο έχει να δώσει στους μικρούς ακροατές πρόσβαση σε μία πληθώρα μελωδιών και συναισθημάτων.

Μόλις 24 & 20 χρονών αντίστοιχα, η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν βρίσκονται στη Λέσβο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που στόχο έχουν να ξεκλειδώσουν την φαντασία, την ευαισθησία, την δημιουργικότητα των παιδιών & των νέων και να ανοίξουν νέους ορίζοντες μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να δώσουν τα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν σπίθες για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης αλλά και την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο!