Πολιτισμός

31/01/2019 - 07:09

Μπράβο της! H Ειρήνη Κουρτζέλλη υπηρετεί την τέχνη και τη ζωή !

Η

  Ειρήνη Κουρτζέλλη από την Αγιάσο Λέσβου , με την συνδυασμένη ευαισθησία της μάνας και της εικαστικού και θέλοντας να ανορθώσει την ψυχολογία των πασχόντων παιδιών που νοσηλεύονται σε μονάδες υγείας, είχε την ιδέα και πρωτοστάτησε στη δημιουργία της εθελοντικής ομάδας «Ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά» που προσφέρει σημαντικό ανθρωπιστικό έργο. Την ακολούθησαν ζωγράφοι και άνθρωποι που δουλεύουν για τα παιδιά. Μια φορά το μήνα εδώ και εννιά χρόνια παίρνουν χρώματα και ζωντανεύουν πάνω σε άψυχους τοίχους τους ήρωες της παιδικής φαντασίας.

«Αυτό το έκανα, γιατί είχαμε περάσει πολλές μέρες σε νοσοκομεία με τα κορίτσια μου – γιατί έχω δυο κόρες – απέναντι σε γκρίζους τοίχους.» Ο παιδοχειρουργός στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΓΚΝ Ιερόθεος Λουκάς λέει ότι «Υπάρχουν μελέτες ότι οι ασθενείς είτε είναι ενήλικες είτε παιδιά αισθάνονται πολύ καλύτερα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο θυμίζει λιγότερο νοσοκομείο.»

Ο ΣΚΑΙ  στο επεισόδιο της 19/1/2019 της εκπομπής «Ένα έργο, μια ιστορία» και με την χορηγία της “ERGO Ασφαλιστική” που προσφέρει στους ζωγράφους της παιδικής φαντασίας υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μάς έφερε σε επαφή με την πρωτοπόρα και αξιέπαινη δουλειά της Ειρήνης Κουρτζέλλη και της ομάδας της. Δείτε εδώ το πεντάλεπτο βίντεο που παρουσιάζει η Μαρία Ναυπλιώτου και το οποίο γυρίστηκε στους χώρους του Παιδοχειρουργικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Θερμά συγχαρητήρια, Ειρήνη. Μας κάνεις περήφανους!

 

πηγη: agiasos.gr

Μοιράσου το άρθρο!