Πολιτισμός

10/02/2015 - 15:16

Μυτιλήνη, η πόλη του Αγίου Βαλεντίνου, η πόλη του έρωτα - Εκδηλώσεις

yle="text-align: justify;">Ο Δήμος Λέσβου με συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις στηρίζει τις εκδηλώσεις  προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου, αξιοποιεί και προβάλει το γεγονός ότι τα οστά του Αγίου βρίσκονται - κατόπιν δωρεάς της κυρίας Ελισαβέτας Μπαρτζίλι το Μάρτιο του 1893- στον Ιερό Ναό Μεταστάσεως Θεοτόκου της Μυτιλήνης στον οποίο εναποτέθηκαν οριστικά το καλοκαίρι του 2014.

Συγκεκριμένα

Α)  Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015  θα συμμετέχουμε με την Φιλαρμονική του Δήμου στη λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου σε αγορά και προκυμαία Μυτιλήνης στις 18:45.

Β) Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία ερωτικού τραγουδιού.

Συμμετέχουν : Ο τραγουδοποιός Τάκης Σωτηρχέλης, τα «Υπόγεια Ρεύματα»,   «Τα Φώτα Απέναντι», ο Γιώργος Αδαμπατάς, ο Μιχάλης Δήσσος, η Νίκη Κεραμέκη,  ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης, η Χορωδία Δήμου Λέσβου, το Χορευτικό Δήμου Λέσβου. Είσοδος ελεύθερη.

Γ) Σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα οποία και ευχαριστούμε για την προσφορά τους, εκδόθηκε σειρά γραμματοσήμων και ειδικοί συλλεκτικοί αναμνηστικοί φάκελοι που θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

 

Το Επιμελητήριο Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και στηρίζοντας τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει για πρώτη φορά για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου, προτείνει στις επιχειρήσεις μέλη του που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης, να υιοθετήσουν την πρόταση του Δήμου και να σερβίρουν το λεσβιακό γλυκό «αλευριά» ή «συκαλευριά» στις 14 Φεβρουαρίου και κάθε χρόνο την ημέρα εορτής του Αγίου Βαλεντίνου - παγκόσμια ημέρα των ερωτευμένων..

Η κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη αυτής της μοναδικότητας, του γεγονότος δηλαδή ότι τα οστά του Αγίου Βαλεντίνου βρίσκονται στο νησί μας και την καθιέρωση εορταστικών εκδηλώσεων, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον τόπο μας, μέσω της προσέλκυσης ξένων επισκεπτών.

 

                                                     

 

 


 

Διαβάστε από το αρχείο του Lesvosnews.net 

Ο Άγιος Βαλεντίνος στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!

geotee