Ναυτική Εβδομάδα 2025 στη Σκάλα Καλλονής: Μια γιορτή θάλασσας, πολιτισμού και γεύσεων!
📍 Σκάλα Καλλονής, Λέσβος
📅 4 – 6 Ιουλίου 2025
Με κεντρικό σύνθημα την αγάπη για τη θάλασσα, την παράδοση και την τοπική γαστρονομία, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργανώνει και φέτος τη Ναυτική Εβδομάδα 2025 στη Σκάλα Καλλονής, από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου. Η εκδήλωση υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο τέχνη, μουσική, αθλητισμό και τοπικές γεύσεις, με παρουσιαστή τον γνωστό δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο.
Δραστηριότητες για Παιδιά
Κάθε βράδυ στις 20:00 ξεκινά υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής και εργαστήρι για τα μικρά παιδιά, δημιουργώντας έναν πολύχρωμο και διαδραστικό χώρο έκφρασης και δημιουργίας.
Αθλητισμός και Διασκέδαση
- Την Παρασκευή 4 Ιουλίου ξεκινούν οι προκριματικοί αγώνες μπάσκετ 3x3 για αγόρια και κορίτσια.
- Ο μεγάλος τελικός και οι απονομές θα γίνουν την Κυριακή 6 Ιουλίου στις 20:00, με τη συμμετοχή τοπικών ομάδων και στήριξη από συλλόγους και κοινότητες.
Μουσικές Βραδιές
- Την Παρασκευή στις 21:00, το κοινό θα απολαύσει μουσικές επιλογές Αιγαιοπελαγίτικης παράδοσης στην πλατεία.
- Το Σάββατο στις 21:00, οι “Νότες στη Θάλασσα” φέρνουν την παράδοση στο προσκήνιο, ενώ στις 21:30 η βραδιά κορυφώνεται με μικρασιάτικα τραγούδια, χορευτικούς συλλόγους και Live Cooking με κεράσματα από τον Κόλπο Καλλονής.
- Την Κυριακή, το γλέντι κλείνει δυναμικά με ζωντανή μουσική και αιγαιοπελαγίτικους ρυθμούς στις 21:30.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της:
- Τοπικής Κοινότητας Κεραμιού
- Συλλόγου Αλιέων “Ο Μάκαρ”
- Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Πρόοδος”
Γαστρονομία & Συνεργατισμός
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη συμμετοχή των γυναικείων συνεταιρισμών, που θα δώσουν το παρών την Κυριακή 6 Ιουλίου, αναδεικνύοντας την παράδοση, τη γαστρονομία και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.