Πολιτισμός

25/08/2015 - 09:33

Ο Γιάννης Σπανός στη Μυτιλήνη - Σάββατο 29 Αυγούστου

yle="text-align: justify;">Τελευταία μεγάλη εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού  είναι η μεγάλη συναυλία του Γιάννη Σπανού το Σάββατο 29 Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

Ο Γιάννης Σπανός θα παρουσιάσει κομμάτια από τις αξέχαστες επιτυχίες του που άφησαν εποχή στο Νέο Κυμα.  Ο  Γιάννης Σπανό , θα ξεδιπλώσει 51 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.

 

Πρωτοεμφανίστηκε το 1964 στο ελληνικό τραγούδι με το αξέχαστο «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» με την αλησμόνητη Καίτη Χωματά σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου. Συνέχισε με τραγούδια επιτυχίες όπως η «Οδός Αριστοτέλους», τα «Άσπρα Καράβια», «Αν μ αγαπάς», το «Σπασμένο Καράβι», «Μια φορά θυμάμαι», «Σαν με κοιτάς». Και έφτασε στην κορυφή με τραγούδια όπως το μοναδικό «Μια Κυριακή» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και το σπουδαίο "Ιδανικός και Ανάξιος Εραστής" με τον Κώστα Κάραλη σε στίχους Νίκου Καββαδία Να θυμίσουμε πως είναι ο Γιάννης Σπανός πρώτος αυτός ανακάλυψε την εκπληκτική στιχουργική της ποίησης του Καββαδία πριν τον Μικρούτσικο. Και ακόμα να θυμίσουμε πως είναι από τους ελάχιστους που τόλμησε να μελοποιήσει Καβάφη (όπως το "Επέστρεφε" και το "Ομνύει"). Πρόκειται για μια μοναδική αναδρομή ενός διακριτικού, αλλά εξαιρετικού δημιουργού, που έγραψε ιστορία υπερβαίνοντας πια τα 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και την ευαισθησία του σε ένα πολύ μεγάλο μουσικό εύρος με τραγούδια που αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και μας ταξίδεψαν χρόνια στον κόσμο.

 

 Μαζί με τον Γιάννη Σπανό θα είναι η Πένυ Ξενάκη,  ο Μάκης Ψαραδέλλης και η Χορωδία Θερμής.

Σάββατο 29 Αυγούστου ώρα 22:00 στο κτήμα Οινοφόρος - Καρά Τεπέ Μυτιλήνης

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων :Ερμού 4, στην αρχή της αγοράς – Πατερέλλης Π. ΕΕ, καφέ – μπαρ Monkey, καφέ – μπαρ Χασιέντα, Δημοτικός Κήπος, Πλαζ ΕΟΤ Marina Yacht Club(Μυτιλήνη) και Εμπειρίες (στο Πλωμάρι) Τηλ κρατήσεων:6974197399 6949544276,22510-44738

 

-----------------

Νωρίτερα στον ίδιο χώρο:

Σάββατο 29/8, ώρα 20:00 το απόγευμα

Διοργάνωση εκδήλωσης σε συνεργασία με το σύλλογο Ερασιτεχνών Οινοποιών Αμπελουργών - Παρουσίαση  Τεχνικών Οινοποίησης από Οινολόγο του Οινοφόρου

Μοιράσου το άρθρο!