Πολιτισμός

22/12/2023 - 18:30

Ο "Πινόκιο" με την σύμπραξη της Ανδριάννας Μπάμπαλη στα Μαγικά Χριστούγεννα στη Μυτιλήνη!

Μαγικά Χριστούγεννα στη Μυτιλήνη!

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ‘Ωρα 18.30 & 21.00

 

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

 

               Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα 2023, ο Δήμος Μυτιλήνης για την δημιουργία εορταστικού -πολιτιστικού κλίματος  ,  διοργανώνει  Διπλή  Μουσική  Χριστουγεννιάτικη  Εκδήλωση στο ΡΟΥΣΕΛΕΙΟ Δημοτικό Θέατρο  Μυτιλήνης στις 22-12-2023 ,ημέρα Παρασκευή και ώρα έναρξης   18:00 μ.μ. και λήξης   21:00 μ.μ.  με την μορφή συναυλίας  με ΣΧΗΜΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ 10 μουσικών, αποτελούμενο με  μουσικούς από τις μεγαλύτερες ορχήστρες των ΑΘΗΝΩΝ [μέλη από ορχήστρα της Κρατικής, της ΕΡΤ κ.λ.π.]  υπό την Ενορχήστρωση - Διεύθυνση του κ. Θοδωρή Λεμπέση και με την σύμπραξη της γνωστής τραγουδίστριας κ. Ανδριάνας Μπάμπαλη  και αφήγηση με την  γνωστή  ηθοποιό κ. Θεοδώρα Σιάρκου στον ρόλο της αφηγήτριας.

             Μέσα από ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα θα ζωντανέψει στην σκηνή το πολύ γνωστό παραμύθι «ΠΙΝΟΚΙΟ».

             Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με οδηγό γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες ελληνικές και ξένες που όλοι γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τις ταινίες και τα μιούζικαλ των Χριστουγέννων.

              Η όλη εκδήλωση έχει στηθεί σε χριστουγεννιάτικη διασκευή γύρω από το γνωστό Παραμύθι, μέσα από την ιστορία της μαριονέτας ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει και ίσως μας δείξει τον τρόπο να γίνουμε πάλι παιδιά χρησιμοποιώντας θετικά τις εμπειρίες της ζωής.

           Στην εκδήλωση θα υπάρξει σύμπραξη-συμμετοχή της Χορωδίας των ΑΝΙΜΑΤΟ με το τμήμα ενηλίκων αλλά και την παιδική τους χορωδία σε ένα ρεπερτόριο που θα έχει ετοιμάσει ο Διευθυντής της χορωδίας ΑΝΙΜΑΤΟ κ. Δημήτρης Χατζηγιαννάκης μαζί με τον μαέστρο κ. Θοδωρή Λεμπέση

 

Είσοδος Ελεύθερη με προσκλήσεις

Διοργάνωση: Δήμος Μυτιλήνης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού

 

 

 

 

Το πρόγραμμα με μια ματιά

 

  1. Medley Εισαγωγή μουσικής
  2. Rudolph
  3. Sleighride
  4. Letitsnow
  5. Somewhere
  6. Φουμφουμφουμ
  7. SantaBab
  8. WhiteChristmas
  9. Valse des fleurs - Tchaikovski (ορχηστρικό)
  10. Deck the halls with boughs of holly
  11. I could have danced all night
  12. Give a little whistle
  13. Jingle Βells (Τρίγωνακάλαντα)
  14. Santa Claus is coming to town
  15. Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου
  16. Lavitaebella
  17. Κάλαντα Χριστουγέννων
  18. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς
  19. In this Ancient House
  20. Beautiful December
  21. A Thousand Years
  22. Jesu Rex Admirabilis
  23. Έκρυθμες καταστάσεις
  24. Χριστούγεννα να ζούνε τα παιδιά (ΠολικόεξπρέςΈχειΕλληνικούςστίχους)
  25. 3. Χαίρε η γη
  26. Spirits
  27. Have yourself a merry little Christmas
  28. Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Κεφαλλονιάς

 

Θεόδωρος Λεμπέσης,  μουσικοσυνθέτης , ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας 

 

Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα μουσικής με το Γιώργο Τζανετάκη και τρομπέτας στη Δημοτική  Φιλαρμονική Λαυρίου με τον Γιάννη Γλαντζή. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο στην Τρομπέτα (τάξη Σ. Άνθη), ανώτερα και ανώτατα θεωρητικά (τάξη Ν. Νευράκη και Ε. Κοκκόρη).

          Έχει συνθέσει τα μουσικά έργα: «Ελλήνων Δείγμα», με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες «Αθήνα 2004», «Τα βρώμικα πινέλα του Σύλβιο Λου», «Θήραμα» σύγχρονη δίπρακτη όπερα, «Ρέκβιεμ στο μεγάλο πόλεμο» είναι ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Άγγλου ποιητή Ρούπερτ Μπρουκ, «Μουσικοί θεατρικοί μονόλογοι» τη μουσική για μια σειρά από Θεατρικούς μονολόγους, «Πορτρέτα Γυναικών», (Κολάζ θεατρικών κειμένων) έργο για δύο ηθοποιούς και μία λυρική τραγουδίστρια, «Η σονάτα του σεληνόφωτος»  του Γιάννη Ρίτσου, με την Όλια Λαζαρίδου. Το έργο παρουσιάστηκε στα πλαίσια του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», στο κάστρο Μονεμβασιάς και στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το 2021. «Ο μικρός Ασίκης», μία όπερα για παιδιά, η οποία παρουσιάστηκε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, στα πλαίσια του «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το 2022. Όπως επίσης, έχει ενορχηστρώσει το έργο του Δ. Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία», για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και «Τα άνθη της καταστροφής», για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

          Επίσης, έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους: «Έλληνες πεζογράφοι», «Το δάσος», «Το θολό ποτάμι», «Θησαυρός μέσα στη γη», «Στιγμές από την ιστορία του θεάτρου», «Γιατί;» ταινία μεγάλου μήκους για τη ζωή του Ανδρέα Λεντάκη, Χαμένος στο δάσος (αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Πίττα), μια σειρά κινούμενων σχεδίων με τίτλο «Γέγοναι» κ.ά.

          Μουσική για το θέατρο: «Η δολοφονία του Άδωνι Λαμάρ», «Οι Τενόροι», «Μήδεια», «Φιλουμένα Μαρτουράνο», «Φαύστα», «Το άγαλμα που κρύωνε» «Τριαντάφυλλο στο στήθος» «Αυτοί που περπατούν στα σύννεφα»κ.ά.

          Χορόγραμμα: «Η άλωση της Τριπολιτσάς», «Η επόμενη μέρα»

          Έχει ενορχηστρώσει ολοκληρωμένα μουσικά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών για διάφορα μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικούς οργανισμούς  (Κρατική ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα σύγχρονης μουσικής ΕΡΤ, ορχήστρες δωματίου, μικρά

 

σύνολα). Επίσης ενορχηστρώσεις του έχουν εκτελεστεί στο εξωτερικό (Παρίσι, Κουβέιτ κ.ά.), στο πλαίσιο συνεργασίας με διακεκριμένους σολίστες.

          Το καλοκαίρι του 2008 ενορχήστρωσε και διηύθυνε (σύνολο πνευστών), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, έργα Ελλήνων συνθετών για την παράσταση της χορογράφου Trisha Brown.

          Με τα παραπάνω μουσικά έργα, έχει συνεργαστεί με αξιόλογους καλλιτέχνες, έχοντας εμφανιστεί σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως: Φεστιβάλ Αθηνών, Δωδώνης, Πατρών, Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, κ.ά.

          Τα τελευταία χρόνια διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε έργα δικά του ή άλλων συνθετών.

          Επί σειρά ετών έχει διδάξει θεωρία της μουσικής, ανώτερα και ανώτατα θεωρητικά αλλά και τρομπέτα, σε διάφορα ωδεία των Αθηνών.

          Διετέλεσε:Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο δημοτικό ωδείο Πεύκης από το 2007 έως το 2014 ,Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο δήμο Τρίπολης από το 2014 έως τον Αύγουστο του 2019, Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαυρίου από το 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2019

          Είναι μέλος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ από το 1993 έως σήμερα, από το 2020 καλλιτεχνικός διευθυντής στο φεστιβάλ Δωδώνης, ενώ από το 2012 έως σήμερα διευθύνει και την Ανδρική Χορωδία Λαυρίου

 

 

Συμμετοχές

Ανδριάνα Μπάμπαλη, ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός  

 

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός.

Έχει στο ενεργητικό της έξι προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές, ενώ έχει συνεργαστεί ζωντανά και δισκογραφικά με σημαντικά ονόματα, όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου και άλλα πολλά, καθώς και διεθνή όπως οι Calexico. Έχει σημειώσει επιτυχία με τραγούδια όπως: Μοίρα μου έγινες, Γίνε Κομμάτια, Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου, Δες καθαρά, Δεν είν’ αργά, Μαζί Θεός, και άλλα.

 

Γεννημένη στην Αθήνα, έκανε σπουδές μονωδίας, κρουστών και κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Ξεκίνησε επαγγελματικά κάνοντας φωνητικά και παίζοντας κρουστά στο σχήμα του Νίκου Πορτοκάλογλου. Αυτό την οδήγησε σε συμβόλαιο με την Universal Music και στην πρώτη της επιτυχία «Δεν είν’ αργά».

Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί κυρίως στο θέατρο, σε παραστάσεις του Γιώργου Νανούρη (Γκρης ’11), μουσικοθεατρικά όπως το «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δ.Μαλισόβα μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και την Τάνια Τρύπη, «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ» μαζί με τη Μ.Τουμασάτου. Πρωταγωνίστησε στη μουσικοθεατρική παράσταση «Πώς να σωπάσω» με αφηγητή τον Κώστα Καζάκο, μαζί με τους Χ.Θηβαίο, Β.Ίκαρη και Κ.Τριανταφυλλίδη. Έπαιξε στον κινηματογράφο, στην ταινία «Άπνοια» του Άρη Μπαφαλούκα, η οποία απέσπασε πολλά διεθνή βραβεια.

 

 

Θεοδώρα Σιάρκου, Ηθοποιός και Παρουσιάστρια

 

H Θεοδώρα Σιάρκου ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στην υποκριτική στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1995. Το 1993, παράλληλα με τις σπουδές της, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση με ένα μικρό ρόλο στο καστ της κωμικής σειράς του Mega Channel Το δις εξαμαρτείν. Στο θέατρο έκανε το ντεμπούτο της το 1995 συνεργαζόμενη με τον Μιχάλη Κακογιάννη στις Τρωάδες του Ευριπίδη στη Επίδαυρο. Ακολούθησαν μικροί ρόλοι στις τηλεοπτικές σειρές Εμείς κι Εμείς, Η Λάμψη, Αέρινες Σιωπές,  Το Κόκκινο Δωμάτιο και Επτά Θανάσιμες Πεθερές.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε αποκλειστικά στο θέατρο λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Τη σεζόν 2020-2023 επέστρεψε τηλεοπτικά έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1 Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.[4]

Από το 1994 συμμετείχε στο χορό των Ιερειών σε Τελετές Αφής Ολυμπιακής Φλόγας ξεκινώντας από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λιλεχάμερ, όταν και ήταν ακόμα μαθήτρια στη δραματική σχολή.[5] Το 2006 ήταν η Πρωθιέρεια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο

 

Χορωδία Animato

 

Η Χορωδία Animato (animato = μουσικός όρος: με κίνηση) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του μαέστρου και μουσικοπαιδαγωγού Αντώνη Βερβέρη και αποτελεί τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου. Πρόκειται για μία ερασιτεχνική μεικτή χορωδία, ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γνώσεων. Έχοντας σαν αφετηρία τα έργα των μεγάλων κλασικών συνθετών, το ρεπερτόριο της χορωδίας επεκτείνεται και σε άλλη είδη όπως: παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, φωνητική μουσική από διάφορους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου, spirituals, διασκευές pop τραγουδιών κα. Έχει δώσει πλήθος συναυλιών σε όλη τη Λέσβο, τη Χίο, καθώς και στην Τουρκία (Αϊβαλί, 2013), στην Ιταλία (Βενετία, 2017) και τη Βουλγαρία (Σόφια, 2018). Από το 2015, συνεργάζεται σταθερά με την Dr ThereesHibbard (St. OlafCollege, ΗΠΑ), η οποία διδάσκει στα “Σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής και Διεύθυνσης Χορωδίας” που διοργανώνει η χορωδία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παράλληλα με τη μεικτή χορωδία λειτουργεί παιδικό τμήμα.Το 2022 η Νίκη Καρδακάρη και η Νεκταρία Λαγκαδινού διαδέχτηκαν τον Αντώνη Βερβέρη και τη Χριστίνα Κατσαμάτσα στη διεύθυνση του παιδικού τμήματος.Υπεύθυνη για τη φωνητική προετοιμασία είναι η Νεκταρία Λαγκαδινού. Το 2023ιδρύεται τμήμαAnimatoYouthVoices που είναι ανοιχτό σε παιδιά νεανικής ηλικίας. Οι δραστηριότητες της χορωδίαςAnimato φιλοξενούνται σε χώρο που έχει ευγενικά παραχωρηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Από το 2022 τη μικτή χορωδία Animato διευθύνει ο Δημήτρης Χατζηγιαννάκης.

Μοιράσου το άρθρο!