Πολιτισμός

10/12/2014 - 06:40

«Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner

yle="text-align: justify;">ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE MET:LIVE IN HD» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ TΗN ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΑΡΧΙΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ» ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/2014 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση, σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μάκβεθ» και «Γάμοι του Φίγκαρο», «Κάρμεν» και «Ο Kουρέας της Σεβίλλης», παρουσιάζει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου την όπερα «Οι Αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης» του Richard Wagner.

Ο James Levine επιστρέφει σε ένα από τα χαρακτηριστικά βαγκνερικά του έργα, διευθύνοντας αυτή την επική κωμωδία –για πρώτη φορά πάλι στη ΜΕΤ εδώ και οχτώ χρόνια –γύρω από μια ομάδα ‘τραγουδιστάδων’ της Αναγέννησης, που ο διαγωνισμός τους στο τραγούδι ενώνει μια πόλη. Οι Johan Reuter, Johan Botha και Annette Dasch είναι επικεφαλής της λαμπρής διεθνούς διανομής σ’ αυτή τη γοητευτική και επιβλητική γιορτή της δύναμης της μουσικής και της τέχνης.

Ακολουθεί η παράσταση «Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ» του Franz Lehár στις 17 Ιανουαρίου, σε μουσική διεύθυνση του Andrew Davis και σκηνοθεσία της Susan Stroman. Η σπουδαία Renée Fleming πρωταγωνιστεί στον ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehár ενώ ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli O’Hara είναι η Βαλενσιάν.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!