Πολιτισμός

25/10/2023 - 12:52

Οι γευσιγνωσίες στο ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ ξεκίνησαν!!

Το οινοποιείο του Συνεταιρισμού προσφέρει στους οινόφιλους μια εξαιρετική εισαγωγή στον μοναδικό αμπελώνα και τα κρασιά της Λέσβου.

Αφού φτάσετε στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ, η ξενάγησή σας ξεκινά από τους χώρους των παραγωγικών εγκαταστάσεων όπου θα ενημερωθείτε για τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και τον αγροοικολογικό τρόπο καλλιέργειας που εφαρμόζει ο Συνεταιρισμός, θα μάθετε για την οινοποίηση, την απόσταξη και τα μυστικά τους.

Έπειτα, θα βρεθείτε στην παραδοσιακή Αίθουσα Γευσιγνωσίας «ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΤΣΙΚΒΑΣΗ» ένα σημείο εξωτερίκευσης, παρουσίασης και γνώσης των προϊόντων που παράγονται από τον Συνεταιρισμό.

Ένας διαδραστικός χώρος Φιλίας και Επικοινωνίας που αποτελεί σημείο συνάντησης των επισκεπτών που αναζητούν να βιώσουν μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία των Ηφαιστειακών κρασιών και Αποσταγμάτων του Συνεταιρισμού, σε έναν μοναδικό διάλογο ποιότητας, γεύσεων και αρωμάτων.

Στον παράπλευρο χώρο βρίσκονται τα βαρέλια από Σλοβάκικη δρυ, όπου μεταφέρεται το κρασί και παραμένει για τουλάχιστον έξι μήνες για να αναπτύξει τις πλούσιες και ζωντανές γεύσεις του.

Η εμπειρία σας θα κορυφωθεί με μία εκπαιδευτική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών του ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να μοιραστούμε μαζί σας το πάθος μας για το ποιοτικό κρασί και τα πικάντικα αποστάγματα της Λέσβου.

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό καθημερινά για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, αγορές κρασιών και αποσταγμάτων.

Διαθεσιμότητα: Καθημερινά από 09:00 έως 15:00 και Σαββατοκύριακα από 11:00 έως 16:00

Μέγιστος αριθμός ατόμων για γκρουπ 20

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2253099033 & 6974923637.

Μοιράσου το άρθρο!