Πολιτισμός

10/06/2023 - 08:26

Οι «ΧορΟδοιπόροι» για τον «πολιτισμό» του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη Λέσβο!!!!

Αποδεχόμενοι ως χορευτική ομάδα ανοικτή πρόσκληση από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωάννη Μπουρνού, συμμετείχαμε μαζί και με άλλα πολιτιστικά σωματεία της Λέσβου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 6η Ιουνίου 2023 με θέμα τον πολιτισμό στο νησί μας.

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή αναρτήθηκε σήμερα, 8η Ιουνίου 2023, σε δύο τουλάχιστον δημοσιογραφικές ιστοσελίδες της Λέσβου ανυπόγραφο κείμενο με αυτούσιο περιεχόμενο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων διευκρινίζουμε ότι, καθ’ ό μέρος αφορά τη χορευτική μας ομάδα, δεν εκφράσαμε καμία δυσφορία για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης και δεν αναφέραμε κανένα εμπόδιο πρόσβασής μας στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης μάς παραχωρήθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου τόσο τον Ιούνιο του 2022 για την ετήσια παράστασή μας, που έγινε στον εξωτερικό χώρο πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου, όσο και προ ολίγων ημερών για την ετήσια παράστασή μας τον Μάιο του 2023. Μάλιστα τα όποια ζητήματα αρμοδιότητας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού ανέκυψαν κατά τον προγραμματισμό και την υλοποίηση της πρόσφατης παράστασής μας, επιλύθηκαν άμεσα με παρέμβαση του Αντιδημάρχου.

Στο μέλλον ευχόμαστε ο χώρος του πολιτισμού και της παράδοσης, που ως χορευτική ομάδα της Λέσβου υπηρετούμε ανιδιοτελώς με ίδιες δυνάμεις επί δέκα συναπτά έτη, να μην αποτελεί πεδίο κομματικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ομοψυχίας και συμπόρευσης.

Αυτό πρέπει να είναι και το μέλημα της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να προσφέρει με όποια μέσα διαθέτει «γέφυρες» για να ανθίσει ο πολιτισμός στον ευλογημένο τόπο μας.

Εκ της χορευτικής ομάδας «ΧορΟδοιπόροι»

Μοιράσου το άρθρο!