Πολιτισμός

29/05/2014 - 05:46

Ολοκλήρωση εργασιών στο Δημοτικό Θέατρο

Ο

λοκληρώθηκαν οι εργασίες λειτουργικού εκσυγχρονισμού της μπροστινής όψης του «Ρουσέλλειου  Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης», συνιστάμενες:

  1. Στην τοποθέτηση 2 προβολέων φωτισμού.
  2. Στη λειτουργία του συστήματος φωτισμού στα σκαλοπάτια, της εισόδου με φωτισμό LED.
  3. Τοποθέτηση φωτισμού LED, επί της επιγραφής «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης», η οποία τώρα το πρώτον τοποθετήθηκε.
  4. Αντικατάσταση τριών φωτιστικών σωμάτων στο χώρο όπου βρίσκεται το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου.
  5. Τοποθέτηση τεσσάρων κουπαστών - χειρολαβών, δύο στο κέντρο και δύο στα άκρα της σκάλας.

Οι προαναφερόμενες εργασίες, δαπάνης 10.000 ευρώ, περίπου, έγιναν από τους διαχειριστές του Ιδρύματος Ρουσέλλη, κυρίους Νίκο Βερβενιώτη και Στρατή Δούκα, οι οποίοι έκαναν αποδεκτή τη σχετική πρόταση του Δημάρχου Λέσβου, που περιλαμβάνει και μία ακόμη εργασία, αυτήν της μεταφοράς και τοποθέτησης της προτομής του Ναυάρχου Κουντουριώτη, απελευθερωτή του Νησιού μας και της σχετικής αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας, που υπάρχουν τοποθετημένα μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου BLUE SEA στην παραλιακή λεωφόρο Κουντουριώτη, στον αριστερό χώρο του πεζοδρομίου της εισόδου στο Δημοτικό Θέατρο, δυνάμει αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω εργασιών, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ επιβεβλημένο  καθήκον μου να ευχαριστήσω δημόσια τους διαχειριστές του Ιδρύματος  του μεγάλου ευεργέτη της πόλεως και του νησιού, Γρηγορίου Ρουσέλλη, κ. Στρατή Δούκα και Νίκο Βερβενιώτη, για τη διάθεση του ως άνω σημαντικού ποσού, για τον ευπρεπισμό και την ανάδειξη του Δημοτικού μας Θεάτρου. Επιπρόσθετα, ευχαριστώ και προσωπικά τον Αρχιτέκτονα, κ. Νίκο Βερβενιώτη και για τον άρτιο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της όλης παρέμβασης, εργασία την οποία προσέφερε αφιλοκερδώς και επιστάτησε κατά την υλοποίησή της. Κατ΄ αυτό τον τρόπο, τιμάται ες αεί πλέον ο – δυστυχώς – ελάχιστα γνωστός ευεργέτης και κτίτωρ του Δημοτικού μας Θεάτρου εκ της περιουσίας του και με την αναγραφή του ονόματος του στην πρόσοψη του μεγαλοπρεπούς αυτού πολιτιστικού καθιδρύματος, που δεν ευδόκησε κανείς από το απώτατο παρελθόν να τοποθετήσει και αφετέρου η πόλη της Μυτιλήνης και ολόκληρο το νησί αποκτά πλέον ένα Δημοτικό Θέατρο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού της, μαζί με την εσωτερική ανακαίνιση και την τοποθέτηση σύγχρονου μηχανολογικού – ηλεκτρολογικού και γενικότερα λοιπού εξοπλισμού, που πραγματοποίησε η παρούσα Δημοτική Αρχή, ύψους 120.000 Ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.»

Μοιράσου το άρθρο!