Πολιτισμός

31/07/2020 - 21:00

"Το παιχνίδι της σφαγής" του Ευγένιου Ιονέσκο στο Μανταμάδο

Το θεατρικό εργαστήρι Μανταμάδου παρουσιάζει ένα προφητικό θεατρικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, γραμμένο το 1970, που αφηγείται την ιστορία μιας πανδημίας, η οποία εμφανίζεται ξαφνικά σε μια πόλη. Ένα θεατρικό αριστούργημα, με πινελιές σουρεαλισμού και μαύρης κωμωδίας.

Η ανασφάλεια της πανδημίας, τα παιχνίδια της εξουσίας, η καραντίνα, ο παγκόσμιος έλεγχος, η κερδοσκοπία, η απομόνωση... Το έργο είναι προκλητικό, κριτικό, επαναστατικό, πολιτικό. Πρόκειται για μια μελέτη του φόβου και των συμπεριφορών που προκαλεί. Για μια σπουδή θανάτου... Όχι μόνο του βιολογικού, αλλά και του υπαρξιακού και συμβολικού θανάτου, των αξιών και της ψυχής.

Ο Ιονέσκο χτίζει ένα έργο που φαντάζει περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ, ειδικά σήμερα με την "πανδημία του κορωνοϊού". Ο φόβος του θανάτου εξομοιώνει τούς πάντες και μπροστά του απογυμνώνονται όλοι από κάθε πρόσχημα.

Μπροστά στην απειλή του τέλους, τα προσωπεία πέφτουν, η κοινωνική πόζα φαίνεται γελοία, η κενή ρητορεία ηχεί κωμική..

Μην το χάσετε! Πολύκεντρο Μανταμάδου

Παρασκευή 31 Ιουλίου. Σάββατο 1 Αυγούστου, Κυριακή 2 Αυγούστου 9μμ

Με ελεύθερη συνεισφορά

Υπεύθυνος Εργαστηρίου Υποκριτικής, Σκηνοθεσία - Παναγιώτης Σταθόπουλος Παίζουν οι: Ελένη Γροσομανίδου Νικολέτα Ευαγγέλου Φωτεινή Κοντάρα Χρύσα Κράλλη Κατερίνα Σαραντίνού Αθηνά Σουλογάνη Ευθυμία Σταμάτη Αγνή Παπουτσή Μαρία Τζάννου

Μοιράσου το άρθρο!