Πολιτισμός

08/08/2013 - 12:39

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι...» - Θ. Μικρούτσικος και Ρ. Αντωνοπούλου στη Μυτιλήνη

>ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ   η ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει με την χαρισματική φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου και μία εξαιρετική ορχήστρα μουσικών-σολίστ ένα μοναδικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τραγούδια τόσο δικά του όσο και άλλων σημαντικών δημιουργών. 

Οι ιδιαίτερες  συναυλίες  του Θάνου Μικρούτσικου με την Ρίτα Αντωνοπούλου ήταν η έκπληξη του χειμώνα σε Ελλάδα  και  Κύπρο. 

Το καλοκαίρι συνεχίζουν, με ανανεωμένο πρόγραμμα, με τραγούδια απρόβλεπτα, με τραγούδια αναμενόμενα αλλά «πειραγμένα» από τον συνθέτη,  με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και άλλων συνθετών,  που οι δυο καλλιτέχνες εκτιμούν, (Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Κραουνάκης κ.α).

Αυτή η πορεία,  εξέπληξε με την επιτυχία της και τον ίδιο τον συνθέτη ο οποίος δήλωσε σε μια συνέντευξή του: «Το απίστευτο είναι ότι από την αρχή φαινόταν ότι ο κόσμος μέσα από την επαφή μας ζητούσε να εμψυχωθεί. Όμως τελικά εμψύχωσε εμάς τους δύο. Και αυτό θα το οφείλω στο κοινό για πάντα».

 Ένας καλλιτεχνικός  «μαραθώνιος», ο οποίος λειτουργεί  καταλυτικά και απογειώνει  το κοινό,  απαιτώντας  από τους δυο καλλιτέχνες ακρίβεια, πειθαρχία αλλά και αμεσότητα στην σκηνική παρουσία .  Όπως επισημαίνει ο Θάνος Μικρούτσικος  «μόνο με τη Ρίτα μπορώ να κάνω αυτή τη μουσική πράξη σήμερα, γιατί διαθέτει σπουδαία φωνή για μεγάλο φάσμα τραγουδιών, απίστευτη σκηνική παρουσία, αλλά και την απαραίτητη πειθαρχία που απαιτείται.»

 

Ο Θάνος Μικρούτσικος γνώρισε τη Ρίτα Αντωνοπούλου το 2006. Τον ενθουσίασε αμέσως η σκηνική της παρουσία και η δυνατότητά της να αφομοιώνει τους τρόπους ερμηνείας μεγάλων τραγουδιστριών και να τους εντάσσει στον δικό της τρόπο και στη δική της χειρονομία. Ήρθε η πρώτη δισκογραφική τους συνεργασία με τα τραγούδια "Για φωνή και ορχήστρα", έργο απαιτητικό και δύσκολο. Η δεύτερη δισκογραφική τους συνεργασία ήταν ο κύκλος τραγουδιών "Πάμε ξανά από την αρχή" σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

«Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι», ο τίτλος του ζεϊμπέκικου που παρέδωσαν στην Ιστορία ο Θ. Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος και έγινε ο τίτλος της συναυλίας, βασισμένη σε στίχους μεγάλων ποιητών, αλλά κυρίως του Άλκη Αλκαίου στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένες οι συναυλίες.

Τετάρτη 21 Αυγούστου στο  Κάστρο Μυτιλήνης  ώρα έναρξης: 21:00




 

Μοιράσου το άρθρο!