Πολιτισμός

21/12/2023 - 09:38

Το παραμύθι του Αρίωνα και το Πνεύμα των Χριστουγέννων στην εκδήλωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Χθες 20 Δεκεμβρίου στον κατάμεστο χώρο από μικρά και μεγάλα παιδιά του Πολυχώρου Πολιτισμού “Δεσμός”, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, με μουσικά και λογοτεχνικά δρώμενα.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, έγινε η animation παρουσίαση του βιβλίου, Το παραμύθι του Αρίωνα, με εικονογράφηση της Φωτεινής Στεφανίδη και κείμενο της συγγραφέας Αγγελικής Δαρλάση. Ένα βιβλίο με μουσική και αφήγηση για τις εμπειρίες από την ζωή και το μακρινό ταξίδι του Αρίωνα του κιθαρωδού, που καταγόταν από την αρχαία Μήθυμνα.

Ο Τάσος Ρωσόπουλος επιμελήθηκε, ενορχήστρωσε και συνέθεσε τη μουσική για το παραμύθι με ήχους κιθάρας από την Κορίνα Βουγιούκα, ήχους από κανονάκι με τον Στέφανο Δορμπαράκη, ήχους παραδοσιακών κρουστών από τον Μανούσο Κλαπάκη, ήχους άρπας από τον Θοδωρή Ματούλα και ήχους φλογέρας και παραδοσιακών πνευστών από τον Νίκο Παραουλάκη. Η αφήγηση  έγινε από την ηθοποιό Βερόνικα Δαβάκη.

Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στην μνήμη της δική μας Φωτεινής Φραγκούλη, που τόσο αγαπούσε τον Μόλυβο, τα παιδιά και την μαγεία των παραμυθιών!!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το παραμύθι από το γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το πνεύμα των Χριστουγέννων συνάντησε την μουσική, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάλαντα και τραγούδια από την καταπληκτική παιδική χορωδία του Ωδείου Καλλονής Λέσβου με συνοδεία πιάνου και βιολιού.

Μικρά και μεγάλα παιδιά γιόρτασαν την αγάπη στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, κεράστηκαν ζεστά ροφήματα και το αστέρι των Χριστουγέννων έκανε την καρδιά τους φάτνη, δίνοντας ευχές ο ένας στον άλλον, περιμένοντας την γέννηση του Χριστού τις επόμενες μέρες.

Μοιράσου το άρθρο!