Πολιτισμός

02/08/2016 - 17:01

Παρουσίαση του βιβλίου "Ελιά στο πέλαγος"

yle="text-align: justify;">Η παρουσίαση του βιβλίου "Ελιά στο πέλαγος" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου.

 
Στην άκρη των λέξεων, στην αρχή ή στο τέλος μιας ιστορίας,
είναι ένα μικρό σπιτάκι ολομόναχο. 
Εκεί μένει ο ποιητής των παραμυθιών. Αυτός που παίρνει τις αλήθειες και τους βάζει ρούχα 
παραμυθένια. Μια βραδιά χάθηκα κι εγώ στο δάσος μιας ιστορίας και προσπαθώντας να βγω, βρέθηκα στο 
σπιτάκι του. Χτύπησα την πόρτα του και με καλοδέχτηκε. Τι σπίτι! Παραμυθένια ομορφιά! 
Με έβαλε να κοιμηθώ
σε ένα στρώμα από λέξεις. Το πρωί όταν ξύπνησα, ανάλαφρη και σαν να είχα ξαναγεννηθεί,
Τον ευχαρίστησα και εκείνος με κέρασε πέντε έξι, έξι εφτά, εφτά οχτώ… ιστορίες για πρωινό. 
Κι εγώ μαζί σας θα τις μοιραστώ. Αυτό το βιβλίο είναι ένα στρώμα από λέξεις που σαν μαγικό χαλί
μάς ταξιδεύει.
 
Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Μόλυβο, την αρχαία Μήθυμνα, της Λέσβου. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία και εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Κείμενά της υπάρχουν στα Αναγνωστικά και στα Ανθολόγια του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά και λευκώματα. Τα βιβλία της είναι: Το χωραφάκι της αγάπης, Γνώση, 1990, Η Κυράνη του δάσους, Αλεξάνδρεια, 1993 ¬ –έργο που ανέβηκε σε θεατρική παράσταση από την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 1998 στο πλαίσιο του προγράμματος «Μελίνα Μερκούρη» (2000-2001) και ταξίδεψε σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού–, Η Πορφυρένια και το μαντολίνο της, Αλεξάνδρεια, 1995, Το μισό πιθάρι, Ελληνικά Γράμματα, 2000, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του περιοδικού Διαβάζω, Το ταίρι της αταίριαστης, Ελληνικά  Γράμματα, 2003 (ένα παραμύθι για μεγάλους), Οι άγγελοι των κοχυλιών, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Το τραγούδι της Περσεφόνης, Ελληνικά Γράμματα, 2005, Α΄ Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, Εφτά ορφανά μολύβια… εφτά ιστορίες, Ελληνικά Γράμματα, 2008, Κρατικό Βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου (2009), Βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω (2009), Κατ-γατ-καραγάτ, Εκδόσεις Πατάκη, 2011.
 
Η ΕΥΗ ΤΣΑΚΝΙΑ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι και συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών της Μαδρίτης. Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σε πολλές άλλες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εκθεσιακή δραστηριότητα συνεργάζεται με περιοδικά, όπου δημοσιεύει δουλειά της και κείμενά της, με θεατρικές ομάδες, αλλά κυρίως με εκδοτικούς οίκους. Έχει φιλοτεχνήσει λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία, καθώς και πολλά εξώφυλλα βιβλίων. Με τη Φωτεινή Φραγκούλη έχουν συνεργαστεί στα παρακάτω βιβλία:Το μισό πιθάρι, Ελληνικά Γράμματα, 2000, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Οι άγγελοι των κοχυλιών, Ελληνικά Γράμματα, 2003, Εκδόσεις Πατάκη, 2012, Ελιά στο πέλαγος, Εκδόσεις Πατάκη, 2015.
 

Μοιράσου το άρθρο!