Πολιτισμός

29/01/2014 - 18:19

«Πέλαγος Πολιτισμού», Πλωμάρι: Βραδιά αφιερωμένη στους αμανέδες

  To «Πέλαγος Πολιτισμού» είναι ένας πολυθεματικός θεσμός, που έχει εγκαινιάσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα εννέα νησιά της. Σκοπός του είναι η διάδοση και διασύνδεση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναπτύσσονται σε κάθε νησί. Ο θεσμός αφορά μια σειρά από εκδηλώσεις, που απλώνονται χρονικά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, από τον Αύγουστο του 2013 έως και τον  Δεκέμβριο 2014.
Το «Πέλαγος Πολιτισμού», καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας, από φεστιβάλ κινηματογράφου και ιστορικού ντοκιμαντέρ, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ παραμυθιού, εικαστικά δρώμενα και συναυλίες με παραδοσιακή μουσική, μέχρι την προβολή της λαϊκής παράδοσης και του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του θεσμού, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στο Πλωμάρι στις 20.30, στο παραδοσιακό καφενείο «Αθανασιάδειο», διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Πόλιον» βραδιά αφιερωμένη στους αμανέδες.  

Θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση της «παράδοσης της Ανατολής» στο Β. Αιγαίο, από τους προσκεκλημένους ομιλητές Γιώργο Νικολακάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Νίκο Διονυσόπουλο, μουσικολόγο, που έχουν σημαντική  ερευνητική εμπειρία στο πεδίο της μουσικής παράδοσης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει το μουσικό πρόγραμμα. Θα παίξουν οι μουσικοί (κατ’ αλφαβητική σειρά): Νίκος Ανδρίκος (πολίτικο λαούτο), Αλέκος Καφούνης (κιθάρα), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Απόστολος Τσαρδάκας (κανονάκι), Γιώργος Ψάλτης (βιολί). Θα τραγουδήσουν οι: Μάνος Κουτσαγγελίδης και Σόλων Λέκκας.                                                                       
 

Μοιράσου το άρθρο!