Πολιτισμός

11/07/2017 - 20:54

“Πέρασμα στην Μεσόγειο” του Πάνου Μητσόπουλου

yle="text-align: justify;">Την τελευταία δεκαετία, έχω εστιάσει το ενδιαφέρον μου στα λιμάνια της Μεσογείου, ψάχνοντας για ένα διαπολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα. 

 
Με τον τίτλο “Πέρασμα” προσπαθώ να εκφράσω ένα μετέωρο βήμα. Ένα βήμα όπου οι επιθυμίες και οι εμπειρίες από το παρελθόν συλλέγονται και επηρεάζουν την προσδοκία της ζωής σήμερα. Η ευθραυστότητα, ως κατάσταση αμφιβολίας, αντανακλάται στα υλικά που χρησιμοποιώ, ενώ ταυτόχρονα τα χρώματα κίτρινο και μπλε τείνουν να κυριαρχούν στο έργο μου.
 
Το εικαστικό δρώμενο “Περασμα στην Μεσόγειο” έχει παρουσιαστεί στα λιμάνια της Νάπολης, Αλεξάνδρειας, Κων/πολης, Τεργέστης, Τύνιδας, στο αρχαιολογικο μουσείο Empuries της Καταλονίας και των Χανίων.
 
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης θα παρουσιάσω πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, από τις ενότητες “Ευχάριστα κλουβια” - “Πέρασμα” και μια νεα εγκατάστασης insitu.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης, θα διοργανώσουμε - σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Nienke Brokke - εργαστήρια στον πολιτιστικό χώρο Mozaik.
 
Πάνος Μητσόπουλος
 

Μοιράσου το άρθρο!