Πολιτισμός

26/03/2012 - 20:16

Πλημμύρισε Ελλάδα το Αναγνωστήριο Αγιάσου !!!

[slideshow]

Με τα μελίσματα των αιγαιοπελαγίτικων σκοπών και τους γλυκασμούς των μουσικών φθόγγων της στεριανής Ελλάδας πλημμύρισε η ατμόσφαιρα του κατάμεστου για άλλη μια φορά κατάμεστου κινηματοθεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου το βράδυ της Κυριακής, 25 Μαρτίου 2012, ανήμερα της εθνικής επετείου. Τα πολυμελή χορευτικά τμήματα (Παιδικό, Εφηβικό, Ενηλίκων) με τις πλουσιόχρωμες χαρακτηριστικές κάθε περιοχής στολές τους ζωγράφισαν με τις φιγούρες τους πάνω στο πάλκο του θεάτρου όμορφους παραδοσιακούς χορούς, από τα «Ξύλα» της Λέσβου και τον «Πυργούτσικο» της γειτονικής Χίου ως το «Ρογκατσάρικο» της Θεσσαλίας και την «Καραγκούνα» της Ηπείρου κι από το «Ζωναράδικο» του Έβρου ως τον «Καβοντορίτικο» της Εύβοιας και το «Μάουκα» των Κυκλάδων».

Με τον τρόπο αυτό τιμήθηκε για άλλη μια χρονιά η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και παρουσιάστηκε η σοβαρή δουλειά που γίνεται από το Αναγνωστήριο στον τομέα της διάσωσης και διάδοσης της τοπικής αλλά και εθνικής χορευτικής μας παράδοσης.

Κλείνοντας την εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Φωκ. Βουνάτσος, απέδωσε τα εύσημα και τους δίκαιους επαίνους στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του Αναγνωστηρίου, χαρακτηρίζοντας για πολλοστή φορά το Αναγνωστήριο κορυφαίο σωματείο στη Λέσβο και ένα εκ των πρωτοπόρων σ’ όλη την Ελλάδα.

Τα μέλη όλων των χορευτικών τμημάτων πρόσφεραν στο χοροδιδάσκαλο Θύμιο Σαραντίδη μια όμορφη ανθοδέσμη, εκφράζοντας με το λιτό αλλά συμβολικό αυτό τρόπο τις ευχαριστίες τους για τη σπουδαία δουλειά που επιτελεί εδώ και χρόνια στην Αγιάσο και όχι μόνο. Την παρουσίαση των χορών έκανε ο Στρατής Γ. Σταυρακέλης, μέλος του Δ.Σ., την ηχητική – φωτιστική κάλυψη έκανε ο Προκόπης Π. Μαϊστρέλης και το πρόγραμμα της εκδήλωσης (γραφιστικά) επιμελήθηκε η  Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.

[gallery link="file" columns="1" orderby="post_date"]

Μοιράσου το άρθρο!