Πολιτισμός

31/07/2020 - 19:00

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσότοπο - Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα

Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση»  - Καλοκαίρι 2020

Στις 31 Ιουλίου και ώρα 19.00 όπου θα γίνει η αναβίωση του παραδοσιακού γειτονιού στην ιστορική γειτονιά του χωριού Χωραφούδια. Έπειτα από χρόνια θα ξανανοίξει το παλιό καφενείο, θα ανάψουν φωτιές σύμφωνα με το έθιμο όπου θα πηδήξουν οι πιο τολμηροί, ενώ το Τμήμα Γυναικών που οργανώνει τη γιορτή θα ετοιμάσει λιχουδιές και κεράσματα για όλους.

Στις 3 Αυγούστου και ώρα 18.00 οι παιδικοί αθλητικοί αγώνες, που περιλαμβάνουν αγώνα ταχύτητας και άλμα εις μήκος, θα λάβουν χώρα στο γήπεδο του Αθλητικού Ομίλου Μεσοτόπου, που συνδιοργανώνει τη δράση.

Στις 4 Αυγούστου και ώρα 10.00 ένα κυνήγι θησαυρού θα διοργανωθεί στο χωριό, όπου τα παιδιά ψάχνοντας τα στοιχεία θα περιηγηθούν το χωριό από γειτονιά σε γειτονιά και παρόλο που ένας θα βρει το θησαυρό, όλα θα κερδίσουν το αληθινό έπαθλο που θα είναι να μάθουν περισσότερα για τον τόπο τους. Συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Μεσοτόπου.

Στις 7 Αυγούστου και ώρα 19.00 στην πλατειούλα όπου βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Μεσοτόπου θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας και μουσική ενότητα, καθώς και κέρασμα με διάφορα καλούδια, αλμυρά και γλυκά, όλα χειροποίητα.

Στις 12 και στις 13 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο προαύλιο του Δημ. Σχολείου Μεσοτόπου το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει με ιδιαίτερη χαρά την παράσταση «Πείραμα Στοχασμού», βασισμένο στις «Ιστορίες του κ. Κόινερ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, σε συγγραφή και σκηνοθεσία της Μαρίνας Δημητρίου. Ελάτε να δούμε τι μπορεί να συμβεί όταν δεκατρείς άνθρωποι εγκλωβίζονται σε ένα κλειστοφοβικό χώρο χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Θα καταφέρουν να επικοινωνήσουν ή οι κοινωνικές τους διαφορές θα σταθούν εμπόδιο;

Στις 16 Αυγούστου και ώρα 6.30 θα χαρούμε έναν περίπατο στην περιοχή της Μαλλιόντας Μεσοτόπου, όπου με κεντρικό άξονα το έργο αποκατάστασης του νερόμυλου Καταχανά, που ανέλαβε ο Σύλλογος και είναι σε εξέλιξη, θα γνωρίσουμε τη γύρω παραποτάμια περιοχή με τα ερείπια και άλλων νερόμυλων.

Στις 17 Αυγούστου και ώρα 20.30 στο αμφιθέατρο του χωριού θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του δάσκαλου-ερευνητή, κ. Φώτη Βασίλογλου, με τίτλο «Το τραγούδι της φτερωτής στην κοιλάδα με τους νερόμυλους-Μαλλιόντα Μεσοτόπου Λέσβου». Πρόκειται για ένα τοπικό-ιστορικό βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζεται με όλη την ιστορική διαδρομή, ο καθημερινός μόχθος της ζωής αλλά και το όνειρο της αναπαλαίωσης και λειτουργίας του νερόμυλου Καταχανά, έργο με αναπτυξιακή προοπτική ενταγμένο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Βασίλης Κουμαρέλας-ιατρός, ερευνητής, Μάκης Αξιώτης-ιατρός, συγγραφέας, ερευνητής, Παναγιώτα Πλωμαρίτου, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της «Αναγέννησης» και ο συγγραφέας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον τοπικό Σύλλογο «Ο Μεσότοπος».

Ευχαριστούμε πολύ τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Τοπική Κοινότητα Μεσοτόπου για την αρωγή και την υποστήριξή τους στις δράσεις μας

Μοιράσου το άρθρο!