Πολιτισμός

23/09/2023 - 16:36

Πολύς κόσμος στην πρώτη εκδήλωση - παρουσίαση των «γεωλογικών μνημείων στην πόλη της Μυτιλήνης και της γεωλογικής ιστορίας της γειτονιάς» με ομιλητή το Νίκο Ζούρο

Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές «γιορτές παλιάς πόλης» από «το κιρκινέτσι»

Γέμισε κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, η αυλή της Λέσχης Αξιωματικών στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι της Μυτιλήνης στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» με θέμα «Γεωλογικά μνημεία στην πόλη της Μυτιλήνης - Η γεωλογική ιστορία της γειτονιάς μας».

Ομιλητής ήταν ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ο οποίος με εποπτικό υλικό ξενάγησε με εντυπωσιακό τρόπο τους παρευρισκόμενους στη γεωλογική ιστορία του νησιού εστιάζοντας στα μνημεία της πόλης αλλά και της περιοχής του Κιοσκιού και της Κουλμπάρας. Της παρουσίασης του κ. Ζούρου ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πέραν των άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Τζιμής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.     

Ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης:

- τον καθηγητή κ. Νίκο Ζούρο για τη συμμετοχή του

- το Στρατιωτικό Διοικητή Λέσβου Υποστράτηγο Μπουντλιάκη Γρηγόρη και στα στελέχη της 98 ΑΔΤΕ και Λέσχης Αξιωματικών για την παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 

- Την ΗΧΩ για την ηχητική εγκατάσταση.

 

Και η συνέχεια

Η εκδήλωση με τίτλο «Γεωλογικά μνημεία στην πόλη της Μυτιλήνης - Η γεωλογική ιστορία της γειτονιάς μας» όπως και  οι άλλες που θα ακολουθήσουν εντάσσονται στις εκδηλώσεις «Γιορτές παλιάς πόλης» που οργανώνει φέτος το φθινόπωρο το «Κιρκινέτσι». Με τις εκδηλώσεις αυτές που θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθούν, ο σύλλογος θέλει να συστήσει την παλιά πόλη και τις μοναδικές της ομορφιές σε παλιούς και νέους κατοίκους της Μυτιλήνης και στους επισκέπτες της αλλά και να αναδείξει τις ανάγκες των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Η επόμενη εκδήλωση, με τον τίτλο «Κουλμπάρα και Κιόσκι ‘αόρατες γειτονιές’» έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββάτο 30 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Περιλαμβάνει πεζοπορική διαδρομή στις άγνωστες «γωνιές» των γειτονιών μας και στην ιστορία τους, με αφετηρία στις 5 το απόγευμα έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και κατάληξη στις 7 περίπου το απόγευμα στον Άγιο Γιάννη τον Αρμένη όπου θα τελεσθεί η «επιλύχνιος ευχαριστία», ο εσπερινός στο ιστορικό παρεκκλήσι

Η εκδήλωση αυτή όπως και  οι άλλες που πραγματοποιούνται από το Σύλλογο κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και  Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» δεν τυγχάνουν την παραμικρή ενίσχυση από δημόσιους φορείς κάθε λογής αλλά χρηματοδοτούνται στο σύνολο τους από ίδιους πόρους και χορηγίες ιδιωτών.

 

Μοιράσου το άρθρο!