Πολιτισμός

08/06/2012 - 11:56

"Πόρτες" , μια σπουδαία έκθεση από σήμερα στη Μυτιλήνη

pan style="color:#993366;">«Πόρτες» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού με τους αντιπροσώπους της αδελφοποιημένης με τη Λέσβο πόλης του Πόρτλαντ Μέιν Αμερικής, την Παρασκευή 08 /06/2012 , στη Δημοτική Πινακοθήκη του Χαλίμ Μπέη στις 19.30 μ.μ.


Πρόκειται για μια θεματική έκθεση με φωτογραφίες, ακουαρέλες κολάζ και άλλες μικτές τεχνικές, στην οποία λαμβάνουν μέρος 50 καλλιτέχνες όλοι προερχόμενοι από το Πόρτλαντ Μέιν.

Εντυπωσιακή είναι η παρέμβαση της Προέδρου του Hellenic Society of Maine, Mary Snell, η οποία γνωρίζοντας τα προβλήματα της Ελλάδας και ως εκ τούτου και του Δήμου Λέσβου, ανέλαβε από μόνη της όλα τα έξοδα μεταφοράς των επιμελητών της έκθεσης, καθώς και των έργων των καλλιτεχνών. Μάλιστα, η ίδια τόνισε ότι η έκθεση αυτή θα στηθεί με μια απέριττη φιλοσοφία, χωρίς κορνίζες στα έργα και χωρίς μεγαλοπρέπεια στην όλη διοργάνωση.

Ο τίτλος της έκθεσης «ΠΟΡΤΕΣ», όπως αναφέρει και η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού του Μέιν αντικατοπτρίζει την πολιτιστική σημασία κάθε δρώμενου, που θα μας επιτρέψει να έχουμε τις πόρτες της ζωής μας ανοιχτές, ενώ οι θαλάσσιοι λιμένες των αδελφοποιημένων πόλεων, θα γίνουν το ερέθισμα για ανταλλαγές διαφόρων μορφών πολιτισμού.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αδελφοποίηση με το Δήμο του Πόρτλαντ Μέιν πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2003 και από τότε μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί αξιόλογοι καλλιτέχνες και από τις δύο πλευρές. Η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού του Μέιν Μαίρη Σνελ, φέρνει μαζί της για τα εγκαίνια της έκθεσης το μήνυμα της γερουσιαστού Ολυμπίας Σνόου, μιας από τις ισχυρότερες γυναίκες της Αμερικής, που έλκει την καταγωγή της από τη Μυτιλήνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει απο 8 ως 14 Ιουνίου και οι ώρες κοινου θα είναι: 8:30 με 15:00 και 18:00 με 21:00

Μοιράσου το άρθρο!