Πολιτισμός

29/12/2014 - 11:36

Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη - Αναλυτικό πρόγραμμα

Η

Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων “Χριστούγεννα 2014 – 15: Η Μυτιλήνη …. στα γιορτινά της” υπενθυμίζει στους δημότες, ότι τις ημέρες της πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις:  

 

  • Τρίτη 30 & Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 10 π.μ., Τελωνείο: Υποδοχή Τούρκων επισκεπτών της Μυτιλήνης. Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων, θα υποδεχθεί με δύο σεμνές τελετές στο Τελωνείο, τους Τούρκους επισκέπτες της πόλης και του νησιού, που καταφθάνουν για την Πρωτοχρονιά.     

 

  • Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 9 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης: Η κεντρική πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση, μία εξαιρετικά ποιοτική συναυλία κλασικής μουσικής & όπερας, με έργα της συνθέτου κ. Αικατερίνης Καραμεσίνη, σε ποίηση μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων και Κυπρίων ποιητών. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας και Ποιήτρια Δρ. Ελένη Θεοχάρους.

 

  • Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11 π.μ. – 2 μ.μ., Ερμού & Καβέτσου: α) Αγιοβασιλιάτικη ποδηλατάδα με κάλαντα & παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο “Η Επάνω Σκάλα”, β) Μοίρασμα ροδιών με πρωτοβουλία των εθελοντών, για το γούρι της χρονιάς, γ) Κάλαντα από τη Φιλαρμονική Μυτιλήνης πάνω στο τουριστικό τρενάκι.

 

  • Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ., Πλατεία Σαπφούς: Κεντρική εκδήλωση άφιξης και υποδοχής του Άγιου Βασίλη στην πόλη της Μυτιλήνης. Ο …. πραγματικός Άγιος Βασίλης, θα φθάσει με εντυπωσιακό τρόπο στην Πλατεία Σαπφούς, για να μοιράσει δώρα στα παιδιά της Μυτιλήνης, ενώ παράλληλα θα διαδραματίζονται πολλά και ενδιαφέροντα happenings. Θα ακολουθήσει ξέφρενο party υπό τους ήχους του “DJ” Αργύρη Μητσέλη. 

 

  • Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 00:30 – 01:00, Ερμού, “Το … αμίλητο νερό της Μυτιλήνης”: Μόλις μπει ο νέος χρόνος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην Εκκλησία της Φανερωμένης στην Επάνω Σκάλα, θα ακουστούν ευχές για το νέο έτος και οι πιστοί που θα βρεθούν εκεί για να λάβουν το αγίασμα, θα μεταφέρουν το “… αμίλητο νερό” στα σπίτια τους χωρίς να μιλήσουν σε κανέναν, με ένα παραδοσιακό μικρό πήλινο “κμαρέλ”, που θα τους προσφερθεί για να το κρατήσουν μετά ως αναμνηστικό του εθίμου.  Κάλαντα, φοινίκια, κουραμπιέδες και κονιάκ θα συνοδεύσουν τις ευχές για “καλή χρονιά”.

 

  • Καθημερινή λειτουργία τουριστικού τρένου στην πόλη της Μυτιλήνης (ώρες: 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 5:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ.): Η διαδρομή που εκτελεί το τουριστικό τρένο είναι: Πλατεία Σαπφούς – αφετηρία, Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Τελωνείο), 8ης Νοεμβρίου & Μικράς Ασίας (Κιόσκι), Επάνω Σκάλα, Ερμού (κεντρική αγορά), Νιάνια (τέρμα αγοράς αριστερά), Κουντουριώτη (με κατεύθυνση Παλαιό Λιμεναρχείο), Πλατεία Σαπφούς – τέρμα (εισιτήριο 3 ευρώ, εκπτώσεις σε οικογένειες).  

 

Καλή χρονιά σε όλους !!!

 

Οι συντονιστές των εκδηλώσεων,

 

 

 

Νίκος Χατζηγιαννάκης                              Νίκη Γιουσμά – Ζουμπούλη

Μοιράσου το άρθρο!