Πολιτισμός

24/06/2020 - 23:19

Πυξ Λαξ, Ελ. Ζουγανέλη, Μ. Μητσιάς, Χ. Θηβαίος και πολλά ακόμη με δωρεάν είσοδο στη Λέσβο

Από το Σύνδεσμο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Τουρισμού Νήσου Λέσβου παρουσιάζει τον προγραμματισμό του για το καλοκαιρι  του 2020 με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αναγνώσεις, δράσεις και συνδιοργανώσεις σε όλο το νησί. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία λόγω της πανδημίας και απαιτεί μεταξύ άλλων την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έχουν ως στόχο να δώσουν στους δημότες των δύο Δήμων ποιοτικές προτάσεις, με δωρεάν την είσοδο για όλους.   

 

Το πλήρες και τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου, θα ανακοινωθεί με νέα ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες, εν αναμονή κάποιων τελευταίων οριστικοποιήσεων διάθεσης χώρων και συμμετοχών.

 

Αναλυτικότερα εκ των κορυφαίων στιγμών του φετινού προγράμματος είναι οι συναυλίες των Πυξ Λαξ, της Ελεονόρας Ζουγανέλη, του Μανώλη Μητσιά με την Καριοφυλλιά Καραμπετη, του Αγάθωνα Ιακωβίδη και του Χρήστου Θηβαίου αλλά και το παραδοσιακό συγκρότημα του Ν. Οικονομίδη και της Κ. Σπανούμαζί με τον Κ. Καλδέλλη και Π. Βέργο.

 

Ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη φεστιβάλ θεάτρου με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Υρώ Μανέ, ο Λεωνίδας Κακούρης,ο Χρήστος Σαπουντζής, ο Δ.Φραγκιόγλου και η Κατερίνα Διδασκάλου, αναγνώσεις συγγραφέων και ποιητών που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λέσβο, όπως ο Στρατής Μυριβήλης, η Σαπφώ ο  Οδυσσέας Ελύτης και ο Στρατής Πασχάλης από τη Δ. Μιχαλάκη, τον Αν. Ροϊλό, τον Ι. Αθανασόπουλο, την Ερ. Μανούρη και παιδικά παραμύθια, γιορτές και δράσεις και συνδιοργανώσεις σε πολλά χωριά του νησιού.

 

Ακόμη, τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Μουσικό Διεθνές ίδρυμα Gina Bachauer με βραβευμένους σολίστ σε ένα προγραμμα κλασσικής μουσικής με κομμάτια της όπερας. .Όπως επίσης, και το jazz κουαρτέτο του διεθνούς φήμης Δημήτρη Βασιλάκη.

 

Μουσικές βραδιές με ακούσματα των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου απο τον Κ. Φάμη και Μ. Πολυχρονίδη στο πιάνο Τ. Φαραζής αλλά και από τη διακεκριμένη σοπράνο Κάτια Πάσχου σε μια μοναδική βραδιά.

 

Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις διαρθρώνονται σε όλο το νησί και απο την πλευρά της Δυτικής Λέσβου πραγματοποιούνται με τη στενή συνεργασία του Συνδέσμου με τον Δήμο. Στενή συνεργασία επίσης και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Βρανά.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βασιλική Χοχλάκα μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ευχαρίστησε θερμά το μέλος του Συνδέσμου και Αντιδήμαρχο Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, με την οποία δούλεψαν μαζί το προγραμμα, καθώς και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρώ Ιαωκείμ.  Ακόμη, ευχαριστίες εξέφρασε στο προσωπικο του Συνδέσμου. Όπως δήλωσε: 

"Σε μια κρίσιμη συγκυρία που έχει επηρεάσει σημαντικά τη ζωή όλων μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προγραμματισουμε μια σειρά εκδηλώσεων. Καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα πλούσιο προγραμμα για τους δημότες των δυο Δήμω, με δωρεάν είσοδο για όλους. Θέλαμε να δώσουμε το στίγμα μας, μια πολιτιστική ταυτότητα με αναφορές σε ανθρώπους που άφησαν τη σφραγίδα τους σο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας αλλά και σε πολιτιστικα μνημεία.  Παράλληλα, να προσδωσουμε μια χαρουμενη και ζωντανή νότα στο καλοκαίρι μας μετά τη δυσκολη άνοιξη που περασαμε."

Μοιράσου το άρθρο!