Πολιτισμός

17/06/2016 - 07:21

"Ράφτης Κυριών" του Ζωρζ Φεντώ στο θεατράκι των "Αστέγων"

&n

bsp;

Το Εργαστήρι Υποκριτικής παρουσιάζει την κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ "Ράφτης Κυριών"

Παρασκευή 17/06
Κυριακή 19/06
Δευτέρα 20/06
στις 21.00, στο θεατράκι των "Αστέγων", Θεοφράστου 24
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Παίζουν:
ΕΤΙΕΝ: Σεβίνα Καραμανίδου
ΥΒΟΝ: Κατερίνα Μίχου
ΜΟΥΛΙΝΟ: Μανώλης Νόρμαντ Ψύλλας
ΜΠΑΣΙΝΕ: Αλέξανδρος Καραβάς
ΚΥΡΙΑ ΑΙΓΚΡΕΒΙΛ: Μαρία Λογιωτάτου
ΣΟΥΖΑΝ: Μυρτώ Χατζηνικολάου
ΩΜΠΕΝ: Γιάννης Κατσιάνος
ΠΟΜΠΙΝΕΤ: Αργυρώ Μαυροπούλου – Καραγκίκα
ΡΟΖΑ: Ελένη Χρόνη

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παναγιώτης Σταθόπουλος

Ίντριγκες, συζυγικές απιστίες και διασκεδαστικές ανατροπές, όπου ο συγγραφές με ανατρεπτική διάθεση, ακατάπαυστο ρυθμό και ατέλειωτο χιούμορ σατιρίζει τα μικροαστικά και αστικά ήθη, τη σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής.Κατά πόσο σχετίζονται με το σήμερα;

«Tα πρόσωπα του Φεντώ επιδίδονται σε αδιάκοπο κυνηγητό...το κυνηγητό του ενός διασταυρώνεται με το κυνηγητό κάποιων άλλων…οι κυνηγοί μπερδεύονται, συμπλέκονται, ανατρέπονται…τα θηράματα ξεγλιστρούν, ξαναπιάνονται, ξαναχάνονται σε ένα ατελείωτο «περιπαθή» στρόβιλο. »

Ζωρζ Φεντώ (1862-1921): Γάλλος δραματικός συγγραφέας. Στα είκοσι πέντε του χρόνια, το 1887, γνώρισε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία με το "Ράφτη κυριών”. Ο Φεντώ κρατάει τις αποστάσεις του από το βωντβίλ για να συνθέσει συζυγικές φάρσες, όπου το κωμικό είναι ανελέητο και σπαραξικάρδιο. Ανανεώνει το είδος του βωντβίλ με μια πιο βαθιά σπουδή των χαρακτήρων, καυτηριάζει κυρίως τη μετριότητα της αστικής τάξης την οποία γελοιοποιεί. Μέσα σ' αυτήν την αλήθεια η αστική τάξη του τέλους του 19ου αιώνα αναγνωρίζει τον εαυτό της, αναγνωρίζει τις φαντασιώσεις της και τους ανικανοποίητους πόθους της.

Μοιράσου το άρθρο!