Πολιτισμός

11/08/2014 - 12:49

Ρεσιτάλ πιάνου - Δανάη και Κυβέλη Doerken - 17 Αυγούστου στο Μόλυβο

yle="text-align: justify;">Η κλασσική μουσική είναι μία διεθνής γλώσσα. Έχει τη δύναμη να ενώνει διαφορετικές κουλτούρες και ηλικίες. Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ως αρωγός αυτής της προσπάθειας, διοργανώνει ρεσιτάλ κλασικού πιάνου με δύο βραβευμένες πιανίστριες, την Δανάη και την Κυβέλη Doerken, που κατάγονται από τον Μόλυβο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Λευκόνοικου, στις 17 Αυγούστου, και ώρα 21:00 και θα είναι δωρεάν προς το κοινό.

Η Δανάη και Κυβέλη Doerken δέχτηκαν αυθόρμητα να μας δώσουν μια πρώτη ένδειξη  για το επίπεδο του διεθνές φεστιβάλ κλασσικής μουσικής, η έναρξη του οποίου προγραμματίζεται για το τέλος του καλοκαιριού του 2015.

Η Δανάη και Κυβέλη Doerken (18 και 22 ετών) είναι δυο πολυβραβευμένες Ελληνογερμανίδες πιανίστριες που κατάγονται, μέσω της Ελληνίδας μητέρας τους, από τον Μόλυβο. Περιλαμβάνονται στις πλέον διακεκριμένες μουσικούς της γενιάς τους. Έχουν εμφανιστεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην Κινά και στις ΗΠΑ. Στον διεθνή τύπο αναγράφονται εγκωμιαστικά σχόλια για την ποιότητα και τη μοναδικότητα της ερμηνείας τους. Η ερμηνεία τους χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικής εκφραστικής ευαισθησίας» και «άψογης τεχνικής». Έχουν παίξει για πολλές γνώστες προσωπικότητες όπως ο Dalai Lama και η Angela Merkel.

Πριν από κάθε έργο θα υπάρχει μια σύντομη ανάλυση για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Brahms, Chopin, Liszt και Manuel de Falla.

Μοιράσου το άρθρο!