Πολιτισμός

01/07/2014 - 06:03

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» με διθυραμβικές κριτικές

r />Διθυραμβικές ήταν οι κριτικές όσων παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση του Γυμνασίου Αγιάσου με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ την περασμένη Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 στις 7:30΄ μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Τα παιδιά εντυπωσίασαν με το πηγαίο ταλέντο τους. Δουλεύοντας με υπομονή, επιμονή, έμπνευση, συνεργατικότητα παρήγαγαν ένα θαυμαστό αποτέλεσμα, εφάμιλλο επαγγελματικών επιδόσεων.
Διανομή: Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής (Ρωμαίος), Ιωάννα Καρακωνσταντή (Ιουλιέτα), Ραφαήλ Ανδρεαδέλλης (Ηγεμόνας, πατέρας Λαυρέντιος), Μαρία Πετεινέλλη (παραμάνα, Καπουλέτου), Αναστάσης Χατζηγιάννης (Μερκούτιος, Καπουλέτος), Στράτος Χατζηβασιλείου (Πάρης, μπάρμαν), Γιονίτα Ζεκιολάρι, Μαρία Γιαταγανέλλη (τροβαδούροι), Αντώνης Ασβεστάς (γιος του Γκρέκο), Παναγιώτης Τζανής (μουσικός), Ελένη Λύτρα (σαλπιγκτής), Μαρία Κεφάλα, Σοφία Κουταλέλλη, Ταξιαρχούλα Χατζέλλη, Δημήτρης Λιγιέλλλης, Γιάννης Καμπιρέλλης, Ταξιάρχης Ζεκιολάρι (θίασος).
Χαρακτηριστικό ήταν το Δελτίο Τύπου που άμεσα εξέδωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Μαρία Χ. Παπαδανιήλ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η ερμηνεία των νεαρών ηθοποιών άγγιζε το επίπεδο καταξιωμένων και έμπειρων ανθρώπων του καλλιτεχνικού στερεώματος, γεγονός που -σε συνδυασμό με την ποιητική ροή του λόγου- το έκανε ξεχωριστό και πρωτότυπο. Η πρώτη σκέψη του θεατή είναι ότι ο διαχρονικός πολιτισμός του πνεύματος και των τεχνών της Αγιάσου εξακολουθεί να διαμορφώνει ανθρώπους με πολύπλευρα ταλέντα. Πίσω, όμως, από την άρτια αυτή εμφάνιση -πέρα από το φυσικό και κοινωνικό υπόβαθρο- κρύβεται μια ομάδα δημιουργικών και εμπνευσμένων εκπαιδευτικών, γονέων και συμπολιτών, που στο πρόσωπο των παιδιών μας βλέπουν το υγιές παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον που πασχίζουμε να χτίσουμε μέσα από την Παιδεία. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στο Διευθυντή του Γυμνασίου Αγιάσου κ. Γρηγόρη Αλεντά, την εκπαιδευτικό Μπόντη Βαΐα (υπεύθυνη προετοιμασίας παράστασης) που συντόνιζε και πλαισίωνε τα παιδιά με έκδηλη αγάπη και ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Μπουντούρη Ελένη (σκηνικά, κουστούμια), Λασκαρίδη Στυλιανό (μουσική) και Μωράτη Ηλία (φωτισμός, μουσική) για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, καθώς και όλους εκείνους που εργάστηκαν, ενθάρρυναν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή.»
 

Μοιράσου το άρθρο!