Πολιτισμός

02/10/2013 - 19:07

Rush

yle="text-align: justify;">Παραγωγή: ΗΠΑ - Γερμανία - Βρετανία Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπριλ, Ολίβια Γουάιλντ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα
Υπόθεση
Ο βρετανός πλεϊµπόι Τζέιμς Χαντ και ο μεθοδικός, σπουδαίος, αντίπαλός του, Νίκι Λάουντα, δεν ήταν απλά δυο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά δυο θρυλικά pop είδωλα που κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο μηχανοκίνητο ενδιαφέρον με τις θρυλικές τους κόντρες. Εντός και εκτός της πίστας, ακολουθούμε τους δύο οδηγούς καθώς αυτοί εξωθούν τον εαυτό τους μέχρι τα όρια της φυσικής και ψυχολογικής αντοχής τους, μετά το ατύχημα του Νίκι Λάουντα, και μοναδικό σκοπό τη νίκη, όποιο κι αν είναι το αντίτιμο...

Από τη μια πλευρά ο βρετανός playboy James Hunt (Chris Hemsworth) πρώτος οδηγός της McLaren. Από την άλλη ο μεθοδικός Αυστριακός Niki Lauda (Daniel Bruhl), πιλότος των μονοθεσίων της Ferrari. Δεν πρόκειται απλά για δύο από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, αλλά θρυλικά είδωλα της pop culture. Στη διάρκεια της δεκαετίας του '70 κατάφεραν να μονοπωλήσουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη Formula 1 με τις θρυλικές τους κόντρες, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Οι πορείες των δύο πιλότων σημαδεύτηκαν ανεξίτηλα από την μάχη του 1976 με το τραγικό ατύχημα του Niki Lauda, την επιστροφή του στις πίστες λίγες εβδομάδες αργότερα και τη μάχη μέχρις εσχάτων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

O Ron Howard («Apollo 13», «A Beautiful Mind») μας μεταφέρει στα παρασκήνια της Formula 1, και στην εκρηκτική σχέση ανάμεσα στον Lauda και τον Hunt. Το «Rush» ποντάρει στην αδρεναλίνη της ταχύτητας, τις δυνατές προσωπικότητες των ηρώων αλλά και την προσεκτική αναπαράσταση της εποχής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

cine ΑΡΙΩΝ Μυτιλήνη Σμύρνης 9, τηλ 2251 044456 Αίθουσα 1

Προβολές από Πέμπτη 3 Οκτωβρίου έως Τετάρτη 9 Οκτωβρίου

κάθε μέρα 21:15

Μοιράσου το άρθρο!