Πολιτισμός

11/01/2024 - 13:21

Σε μια φωτογραφία η κατάντια όλης της Λέσβου

7 χρόνια μετά

Ανακοίνωση από το Αναγνωστήριο Αγιάσου:

Σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου 2017, πολυήμερη και σφοδρή χιονόπτωση έπληξε την Αγιάσο και τις εγκαταστάσεις του Αναγνωστηρίου με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κάτω από το τεράστιο βάρος του χιονιού η στέγη του θεάτρου και να καταστραφεί πλήρως η πλατεία και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά και παρά τις συνεχείς, επίμονες και επίπονες προσπάθειες, παρεμβάσεις και πιέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου προς κάθε κατεύθυνση, το ιστορικό θέατρο του Αναγνωστηρίου και ένα από τα ομορφότερα του Αιγαίου παραμένει ένα άδειο κουφάρι, ένα ερειπωμένο απομεινάρι που προκαλεί απογοήτευση, πίκρα,  θλίψη και  φωναχτή οργή.

Δυστυχώς, παρά τα πολλά και υψιπετή λόγια συμπάθειας και αναγνώρισης του ρόλου και του έργου του Αναγνωστηρίου καμιά προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος της αποκατάστασης της στέγης δεν ολοκληρώθηκε για ποικίλους λόγους. Και αυτό δεν τιμά κανέναν.

Ως Δ.Σ θα θέλαμε να κάνουμε καθαρό στα μέλη και στους φίλους, που αγωνιούν και συνεχώς μας ρωτούν, ότι  θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας μέχρι να δούμε και πάλι το θέατρό μας να λειτουργεί.

Καλούμε την οργανωμένη Πολιτεία και όλους τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου να σταθούν δίπλα μας, οδηγοί και αρωγοί, και μέσα στο 2024 να υπάρξουν θετικές και ευχάριστες εξελίξεις.

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                      Η  Γραμματέας

Κλεάνθης Κορομηλάς                    Ευστρατία Μακρέλλη

 

 

Μοιράσου το άρθρο!