Πολιτισμός

21/07/2012 - 09:25

Σε Μυτιληνιά το 2ο Βραβείο

&n

bsp;

Τραγουδώντας άριες Mozart, Rossini, Donizetti, Bellini και Gounod οι Ελληνίδες υψίφωνοι Μαρία Κοστράκη(1ο βραβείο) και Μυρτώ Μποκολίνη(2ο βραβείο), κέρδισαν στις 13 Ιουλίου 2012 στην Ιταλία τον διεθνή διαγωνισμό λυρικό τραγουδιού. 
Ο διαγωνισμός ήταν ενταγμένος στο 5ο Festival “Arte in Canto”- Citta di Basciano. Στην επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν πολύ σημαντικά ονόματα του λυρικού χώρου, όπως οι μαέστροι Massimiliano Stefanelli, Vittorio Antonellini, Donatella Failoni και οι τραγουδιστές Luciano Di Pasquale και Amelia Felle. Ο πρόεδρος της επιτροπής Massimiliano Stefanelli αφιέρωσε τα βραβεία αυτά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι της οφείλουμε τον πολιτισμό, τη γέννηση του θεάτρου και στη συνέχεια, την ύπαρξη του λυρικού θεάτρου στην Ιταλία.
Η Μυρτώ Μποκολίνη, μυτιληνιά και από τους δύο γονείς (μητέρα της είναι η επίσης βραβευμένη, συγγραφέας και αφηγήτρια λαϊκών παραμυθιών προφορικής παράδοσης Λίλη Λαμπρέλλη) εν μέσω Ιταλών και άπειρων Κορεατών που συνήθως σαρώνουν όλα τα βραβεία κατάφερε και αναδείχτηκε κερδίζοντας αυτή τη σημαντική διάκριση.

Μοιράσου το άρθρο!