Πολιτισμός

17/12/2020 - 12:27

«Σίγρι : πολιτισμός, ιστορία και διαδίκτυο»

Διοργάνωση Δράσης και Διαδικτυακής Ημερίδας «Σίγρι : πολιτισμός, ιστορία και διαδίκτυο» από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριάνης»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό- Μορφωτικό Σύλλογο Σιγρίου “Θεοφάνης Σιγριανής”  διοργάνωσαν δράση και διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Σίγρι: πολιτισμός, ιστορία και διαδίκτυο”.

 Η δράση ξεκίνησε με την ενεργοποίηση μελών του Συλλόγου για την αναζήτηση της Ιστορίας του ακριτικού χωριού της Λέσβου πριν την Απελευθέρωση,  της έλευσης των προσφύγων, στοιχείων του Πολιτισμού του νησιού και των χαμένων πατρίδων, αλλά και καταγραφή της παρούσας κατάστασης, για τους ερευνητές του μέλλοντος.

Στη συνέχεια,  με τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας  Covid-19 μέλη του Συλλόγου αφού εκπαιδεύτηκαν στην χρήση διαδικτύου, συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση, με παρουσίαση των ιστορικών δεδομένων και την δημιουργική ανταλλαγή απόψεων για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Τα συγκεντρωμένα αποτελέσματα έγιναν  κείμενα, τα οποία ταξινομήθηκαν  θεματικά προκειμένου να εμπλουτίσουν την ιστοσελίδα sigri.gr.

Η Περιφερειακή Αρχή ευχαριστεί τον Σύλλογο για την άψογη συνεργασία και εύχεται η πρωτότυπη αυτή δράση να συνεχίζεται και να ανανεώνεται, με την πλήρη καταγραφή όλων των ιστορικών γεγονότων και των  στοιχείων του τοπικού Σιγριανού Πολιτισμού, των ανθρώπων και των δράσεών τους, της δημιουργίας και γενικώτερα  κάθε  τομέα ανθρώπινου ενδιαφέροντος.

 

 

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής

 η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης

Οικονομικών και Πολιτισμού

Μοιράσου το άρθρο!