Πολιτισμός

21/07/2020 - 16:45

«Σήμα Πολιτισμού» από το κάστρο του Σιγρίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου εκπέμπει «Σήμα Πολιτισμού» από το κάστρο του Σιγρίου, από το Σάββατο 25 έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου.».

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζοντας την προσπάθεια εξωστρέφειας και  της ανάπτυξης δράσεων διάδοσης, προβολής και προστασίας της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, συνεργάζεται με τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου και εκπέμπει «Σήμα Πολιτισμού» από το κάστρο του Σιγρίου, από το Σάββατο 25 έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής  η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης, Οικονομικών και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λέσβου κ. Πρόδρομος Μελέτογλου ανέφεραν μεταξύ άλλων:

«Προσκαλούμε τους επισκέπτες και  κατοίκους του τόπου μας το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουλίου να επισκεφθούν το Σίγρι μαζί μας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ραδιοερασιτεχνική εκπομπή μέσω των βραχέων κυμάτων και να  ζήσουν την εμπειρία  χειρισμού  ασυρμάτου εκπέμποντας «Σήμα Πολιτισμού από το Σίγρι με θέμα το Κάστρο Σιγρίου». Ένα κάστρο με μακρόχρονη παρουσία και ιστορία από το 1757 μέχρι σήμερα, καταχωρημένο στους Διεθνείς ραδιοερασιτεχνικούς πίνακες μνημείων.  Με αφορμή το Κάστρο αναδεικνύουμε την τοπική ιστορία και την διαχρονική πολιτιστική αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας! Όλοι μαζί ελάτε να στηρίξουμε δράσεις εξωστρέφειας και να αναδείξουμε τον μεγάλο μας πλούτο: τον πολιτισμό μας! 

Θερμές ευχαριστίες σε όσους δήλωσαν έως τώρα συμμετοχή: τον Ελβετό Ραδιοερασιτέχνη Erich, το Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Χίου, το τοπικό συμβούλιο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και τους Εθελοντές Πυροσβέστες Ερεσού.» 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!