Πολιτισμός

30/04/2013 - 14:53

Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση - Έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο

Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση  - Έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο

trong>Το Σάββατο και Κυριακή 11 και 12 Μαΐου 2013, θα πραγματοποιηθεί, για δεύτερη φορά στο νησί μας, έκθεση με θέμα «Στατικός Μοντελισμός και Ιστορική αναπαράσταση».
 

Η έκθεση γίνεται υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ (HEL.MO) με διοργανώτρια αρχή τα μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΗΕLMO B. AIΓΑΙΟΥ.


Θα εκτεθούν αρκετά αντιπροσωπευτικά δείγματα κατασκευών των μελών του συνδέσμου, με μερικά από αυτά να έχουν λάβει διακρίσεις σε Πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αξία αυτού του δημιουργικού χόμπι, που δεν αποτελεί ένα «παιχνίδι» αλλά όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά, αποτελεί αντικείμενο τέχνης, υψίστης ικανότητας ταυτόχρονα με ιστορική μελέτη. Συνάμα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση της πρόθεσης δημιουργίας στο νησί μας του 2ου Νεανικού Εργαστηρίου Μοντελισμού (ΝΕΜΟ 2) όπου παιδιά νεαρής ηλικίας θα μπορούν να εκπαιδευτούν-μυηθούν στον λαμπρό χώρο του μοντελισμού από έμπειρα μέλη του συνδέσμου μας .
Η δυναμικότητα του νησιού, δεν έχει την πολυτέλεια παρουσίασης όλου του φάσματος αυτού του υπέροχου κόσμου όπως γίνεται σε έναν επίσημο ετήσιο διαγωνισμό στην Ελλάδα και Εξωτερικό, αλλά τουλάχιστον θα πάρετε μια ιδέα για το πώς μπορεί ένα άψυχο αντικείμενο να σμικρυνθεί υπό κλίμακα και να μεταμορφωθεί ώστε να συγκρίνεται με το αληθινό του. Κρίνοντας όμως από την επιτυχία και την προσέλευση στους κόλπους του Συνδέσμου μας νέων μελών, μετά την περσινή «Προπαρασκευαστική Έκθεση» αισιοδοξούμε ότι στα προσεχή χρόνια η έκθεση του Σ.Β.Α θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις κατακτώντας ίσως μια θέση ανάμεσα στις μεγάλες εκθέσεις που γίνονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποκτώντας ίσως και διαγωνιστικό χαρακτήρα.


Κατ’ επέκταση θα δώσουμε και μια ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να ενημερωθεί πλήρως από έμπειρους μοντελιστές ετών, αλλά και να αποτελέσουμε το έναυσμα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν σωστά και να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να ξεφύγουν από παράπλευρες ασχολίες που δεν έχουν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα.


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνη  και θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου 2013 , από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
 

Μοιράσου το άρθρο!