Πολιτισμός

10/05/2023 - 16:09

Στην κεντρική Λέσβο η φετινή Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή - Κυριακή 28 Μαΐου - Δηλώστε συμμετοχή

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 28 Μαΐου 2023

Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου,στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, οργανώνουν περιήγηση σε αρχαιολογικά και γεωλογικά μνημεία του νησιού. 

Για φέτος επιλέχτηκε η περιοχή της κεντρικής Λέσβου, και συγκεκριμένα θέσεις πέριξ του μυχού του κόλπου της Καλλονής. Η περιήγηση θα ξεκινήσει από την πόλη της Μυτιλήνης, με πρώτη στάση το οχυρό και το εκκλησάκι της Αγιάς-Φωτιάς. Πρόκειται για ένα από τα λιγοστά αρχαία οχυρά της κεντρικής Λέσβου με απόλυτη εποπτεία στον κόλπο της Καλλονής έως και το στόμιό του στα νότια.Για την επίσκεψή μας στο οχυρό θα χρειαστεί να περπατήσουμε γύρω στα 400 μέτρα.

Θα συνεχίσουμε στους υγροβιότοπους και τις αλυκές του κόλπου της Καλλονής, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το οικολογικό σύστημα της περιοχής και τα σπάνια είδη μεταναστευτικών πουλιών που απαντώνται εδώ.  Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στον μεσόγειο λόφο της αρχαίας Αρίσβης, όπου σώζονται επιφανειακά κατάλοιπα της αρχαίας πόλης, το τείχος του 8ου αιώνα π.Χ., αλλά και το βυζαντινό καστράκι.

Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μονή Λειμώνος. Θα τερματίσουμε στη Σκάλα Καλλονής, όπου θα επισκεφτούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Καλλονής.

Για το τέλος, όποιος επιθυμεί, ουζάκι στην Σκάλα Καλλονής! 

Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο, με καταβολή του αντιτίμου από τους συμμετέχοντες. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος, να δηλώσουν συμμετοχή έως την Δευτέρα, 22 Μαΐου, ώστε να προχωρήσουμε στον απαραίτητο προγραμματισμό των λεωφορείων.

Ημερομηνία εκδήλωσης: 28-5-2023

Ώρα εκδήλωσης: 8.30 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Μικρασιάτισσας Μάνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό/Όνομα:22510-42589, 22510-40716, 22510-40135  (κ. Ευαγγελία Βλαχονικολού, Ευφροσύνη Παχού)

Μοιράσου το άρθρο!