Πολιτισμός

04/03/2019 - 05:48

Στο Υπουργείο Πολιτισμού το Μουσείο Βρανά

Μια από τις πιο ξεχωριστές πολιτιστικές υποδομές της Λέσβου, το Ελαιοτριβείο Μουσείο Βρανά του οποίου η ιστορία συνδέει τον μεγάλο μας ποιητή Οδυσσέας Ελύτης (Odysseus Ελύτης) (στην οικογένεια του οποίου ανήκε το ελαιοτριβείο) με τον μεγάλο μας σκηνοθέτη Νίκος Κούνδουρος - Nikos Koundouros (ο οποίος ηγήθηκε της αναστήλωσης και της μετατροπής του σε μουσείο), θα περάσει πολύ σύντομα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Αυτή ήταν η επιθυμία του Νίκου Κούνδουρου, προέδρου του φορέα του Μουσείου, και σε αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε ο διάδοχός του Νίκος Σηφουνάκης με τον οποίο είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, όπως και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστας Στρατής - Kostas Stratis και τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Κώστα Χαρίτο. Στόχος όλων μας, να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του αξιόλογου μουσείου.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, την προηγούμενη εβδομάδα o Βουλευτής Λέσβου Γ. Πάλλης  μαζί με τους  βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. , Δημήτρης Α.Σεβαστάκης και Ανδρεας Μιχαηλιδης,την απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η δωρεά, τροπολογία. Επειδή όλες οι τροπολογίες που αφορούν ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου οφείλουν να κατατίθενται ως Υπουργικές, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε δημόσια στη Βουλή των Ελλήνων πως η διάταξη θα περάσει στο επόμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού.

Μοιράσου το άρθρο!