Πολιτισμός

11/08/2014 - 21:03

Σύγχρονη τέχνη στην Λέσβο: ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ στην Καλλονή

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ το βράδυ της Παρασκευής 8 Αυγούστου στην Καλλονή Λέσβου. 
 
Στο κέντρο του νησιού, στην καρδιά της κωμόπολης, στο σημείο που ο νέος εμπορικός δρόμος συναντά την παλιά αγορά αποφάσισε ο νεαρός επιμελητής Νικόλας Βαμβουκλής να στήσει έντεχνα μια πρωτοποριακή -για τα δεδομένα του νησιού- έκθεση όπου γεφυρώνεται η παράδοση του νησιού με την σύγχρονη τέχνη. 
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας (εναέριες εγκαταστάσεις, φωτογραφικές και γλυπτικές συνθέσεις, βίντεο, κόσμημα, ήχος, σκίτσο και άλλα πολλά) και να περιηγηθούν στον γεμάτο φαντασία κόσμο της τέχνης. Τα έργα, με ιδιαίτερο τρόπο αποτύπωναν τη δυνατότητα μετακίνησης - εγκατάλειψης  δημιουργώντας έναν διάλογο πάνω στη μνήμη και την ανθρώπινη αντοχή. 
 
Επιμελητής και συμμετέχοντες καλλιτέχνες ξενάγησαν με προσήνεια τους επισκέπτες που χαρακτήρησαν την έκθεση ως μια ανάσα ανανέωσης μπροστά στις λιγοστές πολιτιστικές δραστηριότητες του νησιού. Μεταξύ άλλων, το παρόν στα εγκαίνια έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου Θεόδωρος Βαλσαμίδης. 
 
Τα έργα των δώδεκα καλλιτεχνών θα φιλοξενούνται στη Νέα Αίθουσα Τέχνης Καλλονής (πρώην κοσμηματοπωλείο Kaloni Gold) μέχρι και τις 17 Αυγούστου, καθημερινά 11:00-14:00 και 19:00-22:00.

Μοιράσου το άρθρο!