Πολιτισμός

22/09/2022 - 13:10

Σύλλογος από τους απόγονους προσφύγων της Αγίας Παρασκευής Τσεσμέ - Πρόσκληση

ΣΤΗΝ  ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΕΣΜΕ.

---Τη φετινή σημαδιακή χρονιά, παίρνουμε την πρωτοβουλία να προσκαλέσουμε τους απογόνους προσφύγων από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ, που μετά τους διωγμούς εγκαταστάθηκαν στην Μυτιλήνη, στην δημιουργία Συλλόγου για την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των οικογενειών μας, στην μικρασιατική γη και στη νέα τους πατρίδα.

---Συγκαλούμε Ιδρυτική Συνέλευση-Εκδήλωση την ΔΕΥΤΕΡΑ  10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 6μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Λέσβου στην προκυμαία Μυτιλήνης, που θα περιλαμβάνει : -Εγγραφή των Ιδρυτικών Μελών,  -Έγκριση του Καταστατικού και του Προσωρινού Συμβουλίου, -Αφήγηση της Ιστορίας της Αγίας Παρασκευής Τσεσμέ, με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφιών και τραγουδιών.

---Προσκαλούμε τους απογόνους όλων των οικογενειών από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους και να ενισχύσουν τη δημιουργία του Συλλόγου, στη  μνήμη των ανθρώπων που τους έφεραν στη ζωή και τους ανέθρεψαν με διηγήσεις για τη ζωή στο Μικρασιατικό Χωριό και στη νέα τους πατρίδα.

Τα  μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας :

--Αθηνιώτου Μαρία,—Αικατερίνη Βιβή,--Αμπελικιώτης Νίκος,--Αρετής Κώστας,--Βαμβακά  Ειρήνη,--Βαρνά  Σοφία,--Κατσούπης Γιώργος,--Καραμανώλης Παναγιώτης,--Μπουρνούς Δημήτρης,--Μπουρού Μαρία,--Μπουρούς Θόδωρος,--Σταματέλλη Ειρήνη,--Τραντάλη Μαρία,--Χατζαργυρός Γιώργος.

Μοιράσου το άρθρο!