Πολιτισμός

31/03/2021 - 16:41

Συνάντηση και πρόταση για την αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου «Νιάνια» στη Μυτιλήνη

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε στις 30.03.2021 παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Πολιτισμού και Οικονομικών  Αναστασίας Αντωνέλλη με Αντιπροσωπεία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του παλαιού κτιρίου «Νιάνια» επί της οδού Βουρνάζων 23.                                                         

Στη συνάντηση εκ μέρους των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Στυλιανή Σημαντήρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ευάγγελος Μυρσινιάς και  Παρασκευάς Φραντζέσκος .

Η πρόταση της αντιπροσωπείας, η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου των «Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων» Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, αφορούσε στην μεταφορά στο «κτίριο Νιάνια» του Ιστορικού και Θρησκευτικού Αρχείου της Μητροπόλεως και των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, της Βιβλιοθήκης, πινάκων και λαογραφικών στοιχείων, μετά από τις σχετικές απαραίτητες επισκευαστικές εργασίες. 

Ο Περιφερειάρχης ενστερνιζόμενος την πρόταση, επικοινώνησε άμεσα με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη , μεταφέροντας το αίτημα  για την ένταξη των εργασιών σε Πρόγραμμα του Υπουργείου. Η Υπουργός εξέφρασε θετική άποψη και έδωσε τη σύμφωνη γνώμη της να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. 

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης  δήλωσε:

« Το κτίριο Νιάνια είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αρχιτεκτονικά κτίριο  και η μεταφορά εκεί του Ιστορικού Αρχείου της Μητροπόλεως και των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων θα βοηθήσει στη διάσωση των πολιτισμικών και ιστορικών στοιχείων του τόπου μας.  Η διάσωση του Πολιτισμού ενός τόπου είναι ένας από τους  σημαντικότερους στόχους  για την θωράκιση των Τοπικών Κοινωνιών και τη σύνδεση τους με το παρελθόν και την ιστορία τους , που αποτελεί αναγκαιότητα για τις νήσους της Περιφέρειας μας».

 

Μοιράσου το άρθρο!