Πολιτισμός

22/04/2021 - 19:56

Συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης με τους δημιουργούς της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που θα γυριστεί στη Λέσβο

Σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης, συναντήθηκε στο γραφείο του με τους συντελεστές της Παραγωγής «Σμύρνη μου Αγαπημένη», η οποία θα γυριστεί τον Ιούνιο στο νησί της Λέσβου.

Η συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης είχε δρομολογηθεί εδώ και περίπου ένα χρόνο, όμως οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας καθυστέρησαν την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας.

Κατά τη συνάντηση επισφραγίστηκε η συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης με την Παραγωγή και η ουσιαστική συνεισφορά του στην ολοκλήρωση της ταινίας, η οποία φιλοδοξεί να αναπαραστήσει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της «με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια. Όλοι οι χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος της εποχής. Για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα επιστρατεύσει σύγχρονα ψηφιακά εφέ, όπου χρειάζεται». Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε: Μυτιλήνη, Δυτική Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά, Φάληρο και Χίο.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων διεθνείς σταρ, όπως η Βανέσα Ρεντγκρέιβ και ο Ρούπερτ Γκρέιβς, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστος Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδου, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής.

Μοιράσου το άρθρο!