Πολιτισμός

05/08/2015 - 20:28

''Tα φώτα απέναντι'' και η Χορωδία Γυναικών Θερμής στην Αγιάσο

Τ

ην προσεχή Παρασκευή 7-8-2015 και ώρα 9:15 μμ στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Αυγούστου 2015, το μουσικό σχήμα «Τα φώτα απέναντι…» θα παίξει δικά του τραγούδια και η Χορωδία Γυναικών Θερμής θα τραγουδήσει αγαπημένα παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

 

 

Το μουσικό σχήμα ''Tα φώτα απέναντι'' δημιουργήθηκε το 2006 από τον Μάκη Ψαραδέλλη ως πολυπολιτισμική ορχήστρα του (τότε) Δήμου Ευεργέτουλα. Έχει κυκλοφορήσει δυο δίσκους, το 2011 ''Ένα φύλλο ταξιδεύει'' που έγινε χρυσό και το 2012 “Κι εκεί που νομίζεις πως είσαι βουνό χάνεις τα δέντρα σου'' σε ποίηση Πάμπου Φιλίππου. Το 2012 απέσπασε το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο σε διαγωνισμού τραγουδιού που έγινε στα Χανιά, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς και τραγουδιστές, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Βασίλης Λέκκας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Παρίσσης κ.ά. Στο συγκρότημα συμμετέχουν οι Μάκης Ψαραδέλλης, Μάριος Λέλεκας, Ελπιδοφόρος Λέλεκας, Βάσω Κωνσταντιδέλλη, Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή και Θανάσης Ελευθεράκος.

 

Η Χορωδία Γυναικών Θερμής, αν και μετρά τα πρώτα της βήματα στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Λέσβου, έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία καθώς υπάρχουν ήδη στο ενεργητικό της εξαιρετικές συνεργασίες και συμμετοχές σε αρκετές εκδηλώσεις, συναυλίες, DVD. Υπεύθυνος της ομάδας ο Μάκης Ψαραδέλλης, που μαζί με το συγκρότημα ''Τα φώτα απέναντι'' συνοδεύει τα κορίτσια της Χορωδίας σε κάθε τους εμφάνιση. Τον περασμένο Μάρτη η χορωδία συμμετείχε στο DVD με τίτλο ''...πρόβα ...μουσικής'' που συνοδεύει τη συλλογή στίχων του Μάκη ''Καιρός για κυνήγι'', η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ''ΕΝΤΥΠΟΙΣ'' με το τραγούδι ''Η γιαγιά Χαρίκλεια'' (μουσική-στίχοι Μάκης Ψαραδέλλης). Τον Απρίλη του 2015 συμμετείχε στη συναυλία των Κώστα Παρίσση και Μάκη Ψαραδέλλη στο ''Καφέ Πανελλήνιον'', ενώ το Μάη εμφανίστηκε με τον Τάκη Σωτηρχέλλη στο Ίππειος. Έδωσε το παρών στη συναυλία διαμαρτυρίας για τα ιαματικά λουτρά Θερμής, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο έθιμο του Κλήδονα της Πηγής, στην 3η ΕXPO στις 4 του Ιούλη και προετοιμάζεται για την παρουσίασή της στο θέατρο Αναγνωστηρίου Αγιάσου (7 Αυγούστου), στο κάστρο Μολύβου (13 Αυγούστου) και στο θέατρο κάστρου Μυτιλήνης με «Τα φώτα απέναντι», Τάκη Σωτηρχέλλη και τους «Δυτικά από το Αϊβαλί» (17 Αυγούστου).

Μοιράσου το άρθρο!