Χρόνος ανάγνωσης :
1'Ο Σύλλογος Καλλονιατών στις 18 Αυγούστου διοργάνωσε και πραγματοποίησε στον αύλειο χώρο του Λουτρού μια μουσικοθεατρική βραδιά που αξιοποίησε τα δημιουργικά στοιχεία του τόπου και την παράδοση του νησιού.
Το Λουτρό Καλλονής, που πριν λίγο καιρό έγινε Λαογραφικό Μουσείο, λειτούργησε πρώτη φορά ως χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα περιελάμβανε στο πρώτο του μέρος τη θεατρική αφήγηση «Φωνές της Μικρασίας» σε κείμενο Αντιγόνης Μώρου και Σταύρου Βαλτά: ηθοποιοί του Ε.Θ.Ο.Κ. μοιράστηκαν μνήμες και εικόνες του ξεριζωμού του 1922, ενώ τα τραγούδια που ακούστηκαν συνέδεσαν το τότε με το τώρα.
Το δεύτερο μέρος ήταν μουσικό αφιέρωμα στα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Νεαρά παιδιά, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, ανέδειξαν ξεχωριστές ικανότητες στην παραδοσιακή μουσική. Το κοινό υποδέχθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση τα σαντούρια, απόλαυσε τα μουσικά κομμάτια και χειροκρότησε τους νεαρούς μουσικούς που δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για τη συνέχιση της μουσικής παράδοσης στον τόπο
μας.
Στο διάλειμμα μέλη του Συλλόγου πρόσφεραν αναψυκτικά και σπιτικά εδέσματα στους θεατές δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα στον όμορφο χώρο που έχει διαμορφωθεί έξω από το παραδοσιακό κτίσμα του Λουτρού.
Η αθρόα προσέλευση του κοινού καθώς και οι θερμές αντιδράσεις του στο τέλος της βραδιάς (σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας τα σαντούρια που έκλεισαν το πρόγραμμα) έδειξαν ότι ο κόσμος διψάει για εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση και αναγνωρίζει ιδιαίτερα κάθε προσπάθεια που πραγματοποιείται από νέους ανθρώπους.
Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία
«Τζενίν» της Ετέλ Αντνάν από την Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ
«Τζενίν» της Ετέλ Αντνάν από την Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ με την Βάλεια Τζαννέτου. Παρασκευή 16, Σάββατο...
Ο Νίκος Μακρόπουλος ξεσηκώνει τη Μυτιλήνη: Μια μεγάλη λαϊκή βραδιά έρχεται στο Κτήμα Οινοφόρος,
Ετοιμαστείτε για τη βραδιά που θα γίνει το talk of the town! Το Σάββατο 2 Αυγούστου, το μαγευτικό...
Κακούργος, Μπινταγιάλας και Βέβας συναντιούνται... 4 Ιουνίου στη Μυτιλήνη
Συνδιοργάνωση εκδήλωσης για τρείς Λέσβιους σολίστ του σαντουριού Αφιερωμένη στους τρείς σολίστ του...
8 χοροί, 1 μαγική βραδιά: Το Αναγνωστήριο Αγιάσου έγραψε ιστορία στα Καρδάμυλα Χίου
Σε μεγάλη χορευτική εκδήλωση στη Χίο το Αναγνωστήριο Αγιάσου
Τα πιο διαβασμένα της εβδομάδας
Τελευταίες ειδήσεις
Όλες οι προσεχείς εκδηλώσεις