Πολιτισμός

30/06/2014 - 19:45

Ταινία κινουμένων σχεδίων: «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα»

style="text-align: justify;"> 
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας  κινουμένων σχεδίων: «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα» το Σάββατο, 5  Ιουλίου 2014, 12:00μ.μ. σε όλο το δίκτυο μουσείων του ΠΙΟΠ.
 
Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου προβολών ταινιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα. Η ταινία θα είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά & η είσοδος για το κοινό σε όλες τις προβολές θα είναι ελεύθερη
 
«Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα»
Σε μια φωλιά σ’ έναν άγονο λόφο, μια πολική αρκούδα γεννάει ένα αρκουδάκι – αλλά το νεογνό πεθαίνει πάνω στη γέννα. Σε μια καλύβα, λίγο πιο πέρα, μια γυναίκα γεννάει ένα δυνατό υγιές αγόρι. Η πολική αρκούδα είναι τόσο θλιμμένη από την απώλεια του μικρού της που σωριάζεται κάτω στον πάγο για να πεθάνει. Έτσι, το ταίρι της κλέβει το μωρό της γυναίκας και το φέρνει στους πάγους. Το αγοράκι μεγαλώνει με την αρκούδα, μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να ξέρει μια αρκούδα: εύκολο πράγμα για ένα αγοράκι. Αυτή είναι η αρχή ενός όμορφου παραμυθιού, όπου το πνεύμα των λόφων βοηθά αυτόν που θέλει πραγματικά να γίνει κάποιος.
 
Σκηνοθεσία: Γιάννικ Χάστρουπ
Διανομή: Νεανικό Πλάνο
 
ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ  ΠΙΟΠ
 
Μουσείο Μετάξης
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού
Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας
 Ν.& Σ. Τσαλαπάτα
Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Μοιράσου το άρθρο!