Πολιτισμός

10/09/2015 - 08:45

Τέχνη και Ψηφιακός Πολιτισμός. Εικαστική Παρουσίαση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Τέχνη και Ψηφιακός Πολιτισμός Εικαστική Παρουσίαση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη)


Υπεύθυνες στη Μυτιλήνη: Εύη Σαμπανίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Φλωρεντία Οικονομίδου, Λέκτορας, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου


Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος:
«Επικαιροποίηση των γνώσεων αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, για την εφαρμογή και εμπέδωση σύγχρονων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης καθώς και ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό πολιτισμό» (ΠΕΓΑ) για το οποίο συνεργάστηκαν το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Τμήμα Εικαστικών Tεχνών της ΑΣΚΤ και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και την επιτυχή διοργάνωση των εκθέσεων των δυο φάσεων του προγράμματος στη Σύρο, τη Μυτιλήνη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιείται η συνολική εικαστική παρουσίαση του προγράμματος, που θα ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη και θα ταξιδέψει στη συνέχεια και στις άλλες πόλεις του προγράμματος.

Η παρουσίαση θα αναπτυχθεί στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Χαλίμ Μπέη). Θεματικό άξονα αποτελεί η σχέση της τέχνης με τον ψηφιακό πολιτισμό και η επίδραση των νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο άνθρωπο. Συμμετέχει μεγάλος αριθμός δημιουργών από τα επιμέρους προγράμματα στις προαναφερθείσες σχολές, με βίντεο, ζωγραφική, φωτογραφία, τυπογραφία, γραφιστική, κόμικς, animation και τρισδιάστατα γραφικά.

Η παρουσίαση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2015, στη Δημοτική Πινακοθήκη (Αρχοντικό Χαλίμ Μπέη).
Εγκαίνια: Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 20.00
΄Ωρες Λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Σαββάτου – Κυριακής), 09.00 – 15.00. Απογεύματα: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, 19.00 – 21.00.

Μοιράσου το άρθρο!