Πολιτισμός

18/12/2015 - 08:25

Τιμητική εκδήλωση στην Αθήνα: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ – Αγιάσος, Λέσβος

Προσκεκλημένοι ο κυρ Γιάννης και ο γιος του Δημήτρης Χατζηγιάννης – συνεχιστής της παράδοσης, από τη γνωστή οικογένεια λαϊκών καλλιτεχνών - παραδοσιακών αγγειοπλαστών και ζωγράφων από την Αγιάσο της Λέσβου με παράδοση πάνω από 130 χρόνια.

Θα διακοσμήσουν μπροστά στο κοινό πολύ ιδιαίτερες φιγούρες αλόγων – ο καθένας μια διαφορετική, οι οποίες δημιουργούνται τέμνοντας και ανασυνθέτοντας κομμάτια δουλεμένα στον τροχό.

Η επίδειξη θα συνοδεύεται από προβολή video το οποίο γυρίστηκε πρόσφατα στο εργαστήριο της οικογένειας με τις διάφορες φάσεις κατασκευής των συγκεκριμένων αλόγων .

Οι τεχνικές διακόσμησης – πινελιά, γραμμή, χρώμα και η εξέλιξη της δράσης σε όλες τις λεπτομέρειες θα καταγράφεται σε ταυτόχρονη λήψη από επαγγελματική κάμερα - με ειδικό εικονολήπτη, και θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη τηλεόρασης ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή απόλυτα ευκρινής σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Επιμέλεια προγράμματος: Κώστας Ταρκάσης

Την εκδήλωση πλαισιώνουν: -εισαγωγική ομιλία για την τη πλούσια κεραμική παράδοση της Αγιάσου από την κυρία Κατερίνα Κορρέ Ζωγράφου, Λαογράφο και Καθηγήτρια ΕΚΠΑ -πλούσια εικόνα από έργα της οικογένειας Χατζηγιάννη στο πέρασμα του χρόνου με σχολιασμό από τον Ντίνο Κόγια, Ερευνητή του Δικτύου Νεώτερης Κεραμικής

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών σε συνεργασία με το Σύλλογο Κεραμιστών Λέσβου και το Δίκτυο Νεώτερης Κεραμικής.

Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής Βιντεοσκόπηση: Αλεξανδρα Μένογλου Ηχοληψία: Νικόλας Μιαούλης

 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ώρα 14:00

53ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ -ΠΕΚΑ -Λ.Κηφισίας 207   - ΑΘΗΝΑ

Μοιράσου το άρθρο!