Πολιτισμός

28/10/2021 - 19:30

Venom: Let There Be Carnage

Ο Tom Hardy επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της MARVEL. Σε σκηνοθεσία του Andy Serkis, με πρωταγωνιστές τους Michelle Williams, Naomie Harris και τον Woody Harrelson στον ρόλο του κακού Cletus Kasady/Carnage.

Περιπέτεια ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90΄ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άντι Σέρκις ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τομ Χάρντι, Γούντι Χάρελσον, Μισέλ Γουίλιαμς, Ναόμι Χάρις, Ριντ Σκοτ, Στίβεν Γκράχαμ

 

Κείμενο: Βαγγέλης Βίτσικας

Ο Eddie Brock (Tom Hardy) προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή ως ξενιστής του εξωγήινου πλάσματος Venom, το οποίο του δίνει υπεράνθρωπες ικανότητες μετατρέποντάς τον σε "θανάσιμο εκδικητή". Παράλληλα ο Brock αποπειράται να αναστήσει τη δημοσιογραφική του καριέρα παίρνοντας συνέντευξη από τον κατά συρροή δολοφόνο Cletus Kasady (Woody Harrelson), ο οποίος με τη σειρά του γίνεται ξενιστής του διαβολικού Carnage και το σκάει από τη φυλακή λίγο πριν τον θανατώσουν. Σκοπός του Kasady / Carnage είναι να βρει την αγαπημένη του και να εξολοθρεύσει τον Venom.

Ο Venom είναι ένας από τους διασημότερους αντιπάλους του Spider - Man, κινηματογραφικά όμως δεν έχει ευτυχήσει. Η πρώτη solo περιπέτειά του («Venom», 2018), παρότι εμπορικά επιτυχημένη, ήταν μια πολύ κακή ταινία. Αφού όμως κατάφερε να φέρει πίσω μεγάλο κέρδος, το sequel πήρε άμεσα το πράσινο φως. Τον Ruben Fleischer αντικατέστησε, στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Andy Serkis («Mowgli»), το budget εμφανώς μεγάλωσε και οι πρωταγωνιστές Tom Hardy και Michelle Williams επέστρεψαν στους ρόλους τους.

Η αλήθεια είναι πως το «Venom: Let There Be Carnage» είναι καλύτερη ταινία από το «Venom» του 2018. Το χιούμορ λειτουργεί, σε στιγμές, αποτελεσματικότερα, η ερμηνεία του Tom Hardy είναι ωριμότερη από το overacting του πρώτου φιλμ και τα εφέ είναι καλοδουλεμένα. Ο σχεδιασμός του Venom ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα της προηγούμενης ταινίας, αλλά εδώ το CGI είναι αψεγάδιαστο, τόσο ως προς την απόδοση του Venom, όσο και του villain της ταινίας, του Carnage. Τέλος, ο Woody Harrelson δίνει μια αρκετά καλή ερμηνεία στο ρόλο του Cletus Kasady.

Δυστυχώς, εδώ σταματούν τα στοιχεία εκείνα στα οποία η νέα ταινία παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σχέση με την πρωτότυπη. Γιατί, στην πραγματικότητα, το «Venom: Let There Be Carnage» είναι μια ταινία χωρίς λόγο ύπαρξης. Η απόπειρα του Serkis να συνδυάσει την υπερηρωική δράση με ένα ανορθόδοξο bromance έχει σαν αποτέλεσμα πολλές στιγμές άτσαλου, βεβιασμένου χιούμορ. Η αλληγορική διάσταση της ιστορίας - μια παραλλαγή του μύθου των Δόκτωρ Jekyll και Κυρίου Hyde - δίνεται εντελώς επιδερμικά κι απλοϊκά, μέσω εύπεπτων μηνυμάτων και προβλέψιμων συγκινήσεων.

Σκηνοθετικά, ο Serkis κινείται σε γνώριμα blockbuster-ικά μονοπάτια, δίχως καμία διάθεση πρωτοτυπίας. Ακολουθεί πιστά τη συνταγή όλων των υπερηρωικών περιπετειών, γεμίζοντας την ταινία του με εκκωφαντική, εφετζίδικη δράση, όχι ιδιαίτερα συναρπαστικές μάχες και πολλή, πολλή φασαρία που, τις περισσότερες φορές, φαντάζει αχρείαστη. Ο Kasady / Carnage, τελικά, αποτυγχάνει να μείνει στο νου ως ένας εμβληματικός villain του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel και οδηγείται από το σενάριο σε μια κατάληξη που τον θέλει ένα παιδί που το έδερνε ο μπαμπάς του και το οποίο ζητούσε απλά και μόνο την αγάπη της κοπέλας του και τη φιλία του Eddie Brock! Με άλλα λόγια, ένας φοβερός και τρομερός κακός της κόμικ ιστορίας κατά βάθος ήταν καλό παιδί. Πιο κλισέ πεθαίνεις.

Προβολές:

 cine ΑΡΙΩΝ Μυτιλήνη Σμύρνης 9, τηλ 22510 44456 Αίθουσα 1 & 2

Πέμπτη 28/10 19:30 & 21:30

Παρασκευή 29/10 21:30

Σάββατο 30/10 19:30 & 21:30

Κυριακή 31/10 19:30 & 21:30

Δευτέρα 1/11 21:30

Τρίτη 2/11 21:30

Τετάρτη 3/11 21:30

Σάββατο 6/11 18:45

Κυριακή  7/11: 18:45

 

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Απολύμανση καθισμάτων με ψεκασμό μετά από κάθε προβολή. • Συχνός καθαρισμός όλων των επιφανειών και των χώρων υγιεινής. • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας. • Πληρότητα θέσεων έως 50% με 2 θέσεις κενές ανά παρέα (2 ή 4 ατόμων). • Απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή. • Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο: 12 ετών και άνω υποχρεωτική επίδειξη rapid test (48 ωρών) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας. 4 έως 11 ετών εναλλακτικά δήλωση από κηδεμόνα self test (24 ωρών). Για τους ανήλικους κάτω των 4 ετών δε χρειάζεται κανένα έγγραφο ή πιστοποιητικό.

Μοιράσου το άρθρο!