Πολιτισμός

24/11/2014 - 17:43

Βραδιές Παραμυθιών και Λογοτεχνίας στη Λέσχη Πλωμαρίου

style="text-align: justify;">Μαγική βραδιά έζησαν  το βράδυ της Κυριακής, όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν  την παράσταση «Να σου πω μια ιστορία», με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο, που δόθηκε στην αίθουσα της ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ>
 
Συντελεστές της βραδιάς οι κυρίες Μάγδα Δεδούση και Μαρία Παναγιώτου, που συνοδευόμενες από την υποβλητική μουσική του Παναγιώτη Κυρτιλή, με κιθάρα και κινέζικο βιολί, απέδωσαν με έξοχο τρόπο τις διαλεγμένες ιστορίες, που θέλησαν να μας αφηγηθούν.
 
Με χαμηλό φωτισμό και απόλυτη σιωπή το κοινό παρακολουθούσε με εξαιρετικό  ενδιαφέρον  τα δρώμενα  που στο τέλος τα κάλυψε μ’ ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και την ειλικρινή ευχή «Να σας ξαναδούμε».
 
Η ομάδα, που δρα κυρίως στη Μυτιλήνη, προσέφερε αφιλοκερδώς την παράσταση στη  Λέσχη Πλωμαρίου.
                
Στο μεταξύ μετά την πρώτη επιτυχημένη εμφάνιση της ομάδας ανάγνωσης,  την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, θα γίνει η δεύτερη συνάντηση με την ανάγνωση του διηγήματος του Ηλία Βενέζη  «Οι γλάροι». Το διήγημα θα διαβάσει η Ρηνούλα  Μιχαλέλλη, που θα αναφερθεί στη ζωή και το έργο του Λέσβιου συγγραφέα.
 
Στην προηγούμενη πρώτη συνάντηση ο Ξενοφών Μαυραγάνης διάβασε το διήγημα του Στράτη Μυριβήλη « Ο πόλεμος» , αφού  αναφέρθηκε στον συγγραφέα και την λογοτεχνική πορεία του.  

Μοιράσου το άρθρο!