Πολιτισμός

05/12/2013 - 17:09

Ξεκινάμε! «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs»

Ξεκινάμε! «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs»

Η

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πραγματοποιεί στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 και του Έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Β. Αιγαίο» που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs» που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ Aegean Docs» θα έχει επίκεντρο φέτος τη Μυτιλήνη με τις βασικές εκδηλώσεις και προβολές του στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Θα περιλαμβάνει πρωτότυπες και επαναλαμβανόμενες προβολές 27 ταινιών μεγάλου μήκους και 13 μικρού καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, αρκετές από τις οποίες θα μεταδίδονται με τεχνολογία «live streaming», ζωντανής δηλαδή αναμετάδοσης μέσω Ίντερνετ, στη Χίο, στη Σάμο και στη Λήμνο.

Η βασική δραστηριότητα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου, είναι η προβολή με ελεύθερη είσοδο δεκάδων επιλεγμένων ποιοτικών ταινιών, σε ένα ομοιογενές πρόγραμμα και με ιδανικές συνθήκες προβολής και ήχου. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ, συγκεντρώνοντας και κρατώντας σε εγρήγορση ένα κοινό χιλιάδων θεατών όλων των ηλικιών, φιλοδοξεί να λειτουργήσει και σαν ομπρέλα σειράς άλλων εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.  Μεταξύ των άλλων θα γίνουν και εδικές προβολές για παιδιά της Β’ θμιας εκπαίδευσης χάρις τη θετική ανταπόκριση  της Δ/νση Β’ θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Οι σκοποί του Φεστιβάλ είναι τρεις: Πρώτα απ΄ όλα η ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης, ιδίως των ταινιών ντοκιμαντέρ, καθώς και η ενίσχυση του καλλιτεχνικού δυναμικού των νησιών μας. Έπειτα η πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τέλος η ενίσχυση της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που ως γνωστόν αναπτύσσει σημαντικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, ερευνητικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, με τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσου Γιακαλή, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρι Τσάρτα και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Κώστα Σπυρόπουλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (κλικ για μεγέθυνση) :

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για κάθε ταινία

Μοιράσου το άρθρο!